Új erősember-versenysorozat indul

A tavaly ősszel alapított CESA gondozásában tavasszal rajtol a hat állomásos Prémium Liga Kupa. A szervezet célja a versenyeztetés mellett az erősember sportág népszerűsítse az amatőr sportolók körében.

Megkezdte 2021-es első versenysorozatának szervezését a tavaly ősszel megalakult CESA (Central European Strongman Association). Az új, független közép-európai erősember-szervezet Prémium Liga-kupa nevű sorozata április második felében indul.

A hatfordulós pontgyűjtő versenyen olyan versenyszámokban mérhetik össze erejüket a versenyzők, mint kamionhúzás, kőgolyópakolás, magasba dobás, autótartás, felhúzás, tolás és lengőcipelés.

A CESA® egy sportolói kezdeményezésre életre hívott szerveződés, sportliga (későbbiekben szövetség), melynek célja Közép-Európa erősembersportjának szélesebb körben való népszerűsítése, versenyek szervezése, lebonyolítása. Alapítói a sportág több mint tucatnyi jeles képviselője. Vezetőségi tagja Sebestyén János, aki több mint 10 éve az erősembersport egyik legismertebbje: 2017-ben a HSMA bajnoka címet szerezte meg, többször volt országos bajnok egyénileg és párosban. Emellett nemzetközileg is jelentős sikereket tudhat magáénak, legutóbb 2019-ben, Norvégiában szerzett második helyet az IHGF sziklaemelő-világkupaversenyen.

„Az erősemberek számára fontos előrelépés a sportliga megalakulása, hiszen általa nemcsak Magyarországon, hanem a későbbiekben Európa más országaiban is könnyebben nyílik lehetőségük versenyzésre, felkészülésre, kapcsolatépítésre. A vírushelyzet miatt nem biztos, de reménykedünk benne, hogy már az első, hatfordulós versenyünk egyik állomása is határon kívül lehet. A jövőben azonban minél inkább ki szeretnénk terjeszteni nemzetközi szintre a szerepvállalásunkat” – mondta Sebestyén János, aki hozzátette: tapasztalataikkal a profi és amatőr versenyzőket szeretnék segíteni a felkészülés terén is, hiszen közös cél, hogy csúcsformában versenyezzenek.

Az első, Prémium Liga-kupa 2021 nevű sorozatra a szabad nevezés előreláthatólag februárban indul. Bővebb információ ide kattintva érhető el.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.