A testépítőké és a gyerekeké a hétvége

Hétvégén a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium ad otthont a honi sportág csúcseseményének, a fitnesz és testépítő magyar bajnokságnak.

„Az esemény jelentősége abban rejlik, hogy egyben kvalifikációs verseny az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezésre kerülő testépítő-világbajnokságra. A legjobban szereplőknek pedig a szövetség finanszírozza a részvételt a soron következő világeseményen” – emlékeztetett Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitneszszövetség főtitkára.

A szövetség felhívásából kiderül, hogy a különböző korcsoportok képviselői nemcsak a testépítő vb-re, hanem a pozsonyi fitnesz-világbajnokságra, és a Budapesten novemberben megrendezésre kerülő junior testépítő és fitnesz- világbajnokságra is kvalifikálhatják magukat. A felnőttek tizenhárom, a juniorok (16-23 év) kilenc kategóriában mérik össze erejüket.

Huber István, a hazai szövetség elnöke hangsúlyozta, a verseny komolyságát mi sem jelzi jobban, mint hogy az eseményt megelőzően az indulóknak doppingnyilatkozatot kell leadniuk, ennek hiányában nem is vehetnek részt a bajnokságban.

Vargha Viola tájékoztatása szerint a kétnapos rendezvényre 350 fős indulói létszámot remélnek, és különös élményt nyújt majd vasárnap a gyermekfitnesz esemény.

„Szombaton a junioroké és a felnőtteké, vasárnap pedig a gyerekeké lesz a főszerep. A kisebbek több kategóriában állnak rajthoz, ők kilencven másodperces gyakorlatot mutatnak be, amelyben akrobatikus és hajlékonysági elemek, valamint gimnasztikai ugrások egyaránt megtalálhatóak. Testfordulókat is tartalmazó gyakorlatokat ezúttal nem kell bemutatniuk, mert jelentősebb nemzetközi gyermekversenyek az idén már nem lest. Mindenféleképpen érdemes lesz ellátogatni az eseményre, mert a gyerekfitnesz show-szerű látványelemeket is tartalmaz, így annak is érdekes lehet, aki a sportágban nem otthonos” – árulta el a csupasport.hu-nak Vargha Viola.

Mint ismert, november 23-24-én Budapest ad otthont a sportág egyik korosztályos csúcseseményének, a junior testépítő és fitnesz-világbajnokságnak. A részletes programmal kapcsolatban az ifbb.hu honlapon lehet tájékozódni.

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7.)
Időpont: 2019. október 19., szombat 11:00
Információk: Vargha Viola főtitkárnál (ifbbverseny@gmail.com)

(Nyitókép: IFBB Hungary Official facebook oldala)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.