Brandon Curry visszavágna a Mr. Olympián

Bár a 2019-es bajnok tavaly nem tudta megvédeni címét, az idén újra a trónra tör. Lemaradását a jelenlegi címvédővel, Mamdu Elszbiajjal szemben felesége segítségével igyekszik csökkenteni.

Mint arról korábban írtunk, a 2020. december 20-án rendezett Mr. Olympia-döntőben az egyiptomi Mamdu Elszbiaj elhappolta az elsőséget a 2019-es győztes amerikai Brandon Curry elől. Mindez azért is volt meglepő, mert a címvédő amerikai mindent alárendelt, hogy megismételje egy évvel korábbi sikerét, ráadásul olyan sokan akarták megfosztani címétől, hogy ez csak tovább tüzelte az akkor 38 esztendős testépítőt.

Steve Weinberger, a pontozóbírók elnöke a döntő után pár héttel elárulta, Brandon Curry – a nagy hírverés ellenére – egy év alatt semmit sem fejlődött, így nincs mit csodálkozni, hogy alulmaradt egyiptomi kihívójával szemben. Hasonlóképpen fogalmazott a korábbi hivatásos testépítő, a Mr. Olympia kommentátora, Rich Gaspari is, aki 1986 és 1988 között sorozatban háromszor lett második a Mr. Olympia nyílt kategóriás küzdelmében.

 

Brandon Curry már 2014-ben is megmutathatta kidolgozott testét. Fotó: Imago Images

 

„Felsőtestben elképesztő javulást ért el a korábbi évekhez képest – mondja Rich Gaspari. – Amikor szemben állt a zsűrivel a színpadon, verhetetlennek tűnt, amikor azonban oldalt fordulva pózolt, kibújt a szög a zsákból. Hátsó combizmai és fenékizmai meg sem közelítették Elszbiajét. Mivel rendkívül akaratos és kitartó, a jövőben lesz még beleszólása a Mr. Olympia-elsőségért folytatott küzdelembe, ám ehhez mindenféleképpen javulnia kell.”

Névjegy: Brandon Curry
Született: 1982. október 19., Nashville, USA
Állampolgársága: amerikai
Testmagasság: 170 cm
Versenysúly: 109 kg
Testsúly: 125 kg
Kiemelkedő eredményei: Arnold Classic Brasil 1. hely (2013), Új-Zéland Pro 1. hely (2017), Arnold Classic Australia 1. hely (2017), Arnold Classic 1. hely (2019), hivatásos Mr. Olympia nyílt verseny 1. hely (2019)

Néhány nappal a döntő után a Tiger Fitnessnek adott interjújában Curry kifejtette, annak ellenére, hogy a járvány miatt a rendezőknek nem sokkal az esemény előtt meg kellett változtatniuk a helyszínt, a verseny jó hangulatban zajlott, és annak is örült, hogy nézőket is beengedtek. Ami pedig a győztes Elszbiajt illeti, így fogalmazott:

„Jó formában érkezett a versenyre, és el kell ismernem, nagyon sokat fejlődött az előző Mr. Olympia óta. Az Instagram-oldalára feltett képei alapján sokan úgy vélték, nem a legjobb formájában érkezik a viadalra, de nem lett igazuk. Kitűnően és egyben lehengerlően festett, amikor színpadra lépett.”

Hogy Curry valóban nagy küzdő, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már jó ideje elkezdte a felkészülést az őszi megméretésre. Legalábbis erről árulkodik Instagram-oldala, amelyre már december végén feltett egy ingyenes étkezési és edzéstervet. Január elejétől szorgalmasan látogatja az edzőtermet, s teljes erőbedobással és hittel készül a visszavágásra. Elismerve Rich Gaspari kritikáját, különös figyelmet szentel lábizmainak erősítésére, amit ebben a videóban mutatott meg rajongóinak.

Nem sokkal ezután közel húszperces edzésvideóval jelentkezett, amelyben felsőtestének izmait, egészen pontosan mellkasizmának felső részét mozgatta meg. Először erőgépen, utána fekvenyomópadon és mellgépen, végül pedig tricepszgépen.

 

 

Brandon Curry valóban komolyan gondolja, hogy az idén visszahódítja a Mr. Olympia-címet, de azt is elárulta, hogy nemcsak az edzőteremben, hanem otthon is rengeteg támogatást kap.

Fotó: Lénárt Márton

„Ne törj le, inkább törj át – írja egyik bejegyzésében. – Pályafutásom során nemegyszer eszembe jutott, hogy feladom. Sokszor nem úgy mentek a dolgok, ahogyan elképzeltem. Sok veszteségem volt, miközben otthon be kellett tömnöm az éhes szájakat. Mégis fogcsikorgatva küzdöttem, és közben a feleségem mindvégig ott állt mellettem, hitt bennem, és szüntelenül támogatott, hogy elérjem álmaimat. Ő volt, aki vitte a háztartást és intézte az otthoni ügyeket, miközben én az edzőteremben dolgoztam. Olyan időkben állhattam dobogóra a legutóbbi három Mr. Olympián, amikor nem látszott a fény az alagút végén, de én csak másztam előre, amíg el nem jutottam oda, ahová akartam. Messze vagyok még idei csúcsformámtól, ezért rengeteg munka vár rám a nagy eseményig.”

A tavalyi Mr. Olympia férfidöntőjéről készült rövid videót itt találják. A Mr. Olympia eddigi győzteseinek névsorát pedig ide kattintva olvashatják el, és szintén itt találják a 2021-es eseményre kvalifikált testépítők neveit.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.