Égessük a kalóriát szórakozva!

Egy helyben ülve is szakad rólad a víz? Szeretnél olyan mozgásformákat kipróbálni, melyeket a nyári hőségben is élvezettel végezhetsz? Igen, léteznek ilyenek!

Bármilyen meglepő is, akadnak olyan sportok, mozgásformák, amelyeket nyáron jó igazán csinálni… Na nem a koktélospohár emelgetésére, még csak nem is a jeges tömlő halántékra szorítására gondolunk. Igenis vannak olyan sportok, amelyek nyáron élvezetesek és hatékonyak.

Hogy miért?

Mert a közösség vagy éppen a vízpart adja meg a hangulatát. Ami mindezek mellett további jó hír, hogy ezek többsége nemcsak kellemes időtöltés, de még a zsírégetésben is segít, ráadásul többségük nem túl megterhelő, így nagyobb túlsúllyal is bátran nekivághatsz.

Ha elég kitartó és lelkes vagy, valamint az étkezésre is odafigyelsz, a nyár végére jóval könnyebb leszel, mint az elején voltál. Márpedig ez már-már kisebbfajta csodának számít.

VÍZI AEROBIC – 250 kalória

Tipikus nyári mozgásforma. Ha wellness-szállodában vagyunk, naponta több ilyen foglalkozáson is részt vehetünk, de ma már több nagy strand is biztosít ilyen – akár ingyenes – foglalkozásokat. Semmi megterhelő mozgás, semmi feszültség, itt mindenki úgy és annyit csinál, amennyi jólesik. Ezzel a sporttal az egész testet át lehet mozgatni, egy óra alatt 250 kalóriát biztosan el lehet égetni.

PATTANJ NYEREGBE! – 550 kalória

A kerékpározás (is) egyre népszerűbb Magyarországon. Jó hír a bringásoknak, hogy hazánkban egyre több bicikliút és kerékpáros túraútvonal épül ki, azaz bolyonganunk sem kell, hogy megfelelő útvonalakat találjunk. Elég beütni a böngészőbe, merre járunk az országban, máris számtalan útitervet dob fel nekünk. Egy óra kerékpározással akár 550 kalóriát is elégethetsz. Ugyanilyen hatásos a szobabicikli is.

IRÁNY AZ ERDŐ – 500 kalória

Ha kedveled a természetet, nincs más dolgod, kapd fel a hátizsákot, és vágj neki a túrautaknak, egyórányi túrával ugyanis átlagosan kis híján 500 kalóriát égethetsz el, és közben meg sem kell szakadnod. A friss levegőn ráadásul jobban telik az idő, a fák között pedig sokkal kellemesebb az idő, mint odabent a városban vagy az árnyék nélküli strandon.

STRANDRÖPLABDA – 300 kalória

Ha strand, vízpart, akkor labda. És ha labda, akkor foci vagy röplabda. Mármint strandfoci vagy strandröplabda. Érdemes megvárni, míg a déli nagy hőség elvonul, és három óra után ütögetni. A strandokon könnyen összeverődik egy négy–hat fős társaság, és indulhat is a mérkőzés. A strandröplabda kiválóan átmozgatja az egész testet, ráadásként kiváló szórakozást nyújt. Hatvanpercnyi röplabdával 300 kalóriát égethetsz el.

Nyáron az úszás a legkézenfekvőbb mozgásforma (Fotók: AFP)

ÚSZÁS – 400 kalória

Naná! Ez a nyár egyik slágermozgása. Mi kell hozzá? Víz és jó idő. Ehhez minden adott valamelyik hűsítő tó, folyó partján, a Balatonban vagy akár a tengerben pedig tiszta élvezet a habokat szelni. Így nem is lesz klórszagú a fürdőruhád, és már a közepes tempójú úszás is közel 400 kalóriát éget el óránként. Irány tehát a vízpart.

A lényeg, hogy ezeket a mozgásformákat ne kötelező testmozgásnak, edzésnek fogd fel, sokkal inkább kellemes időtöltésnek.

A közösség, a nyári jó idő pluszerőket szabadít fel, szóval élvezzük ki az idei nyár hátralévő néhány hetét. Ősszel és télen nem lesz olyan élvezetes a strandröplabda…

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.