Élménybomba a gyaloglópadon

Aki egészséges, sérülésveszély-mentes, pörgős és jó hangulatú edzésformára vágyik, semmiféleképpen se hagyja ki a walkenergie-t, amely fitneszteremben minden korosztálynak ideális.

Napjaink kedvelt edzésformáinak egyike a walkenergie, amely csoportosan, képzett tréner irányításával végzett edzésmódszer. Miképpen a neve is sugallja, a walkenergie a gyaloglópadozás olyan módja, amely élménnyé varázsolja az unalmasnak tűnő, ám rendkívül egészséges és könnyen kivitelezhető mozgásformát.

„Míg a futó- és gyaloglópadok elektromos meghajtásúak, a walkenergie gyaloglógépek mechanikusak, tehát emberi erő hajtja őket – avatta be a csupasport.hu-t a titokba Szabóné Sümegi Bernadett instruktor, a program megálmodója. – A gyaloglógépes edzés ötlete Olaszországból származik, a gép és a hozzá tartozó edzésprogram viszont magyar találmány, a kettő kizárólag együtt működik.”

A walkenergie-programot kurzus keretén belül ismertetik meg az oktatókkal és az edzőkkel, akik ezt követően válhatnak a program trénereivé.

„A walkenergie csoportos fitnesztermi edzésforma, amely sokkal izgalmasabb, mint amikor valaki lemegy az edzőterembe, és – akár személyi edző segítségével – gyaloglópadozik. Ugyanúgy működik, mint a közös spinningedzés vagy az aerobik, annyi különbséggel, hogy a módszer meglehetősen eltér más csoportos edzésformáktól.”

A foglalkozáson részt vevők zenére, jó hangulatban, edző jelenlétében végzik a gyakorlatokat, amelyek teljes mértékben személyre szabottak, és a legfontosabb, hogy minden korosztály számára elérhetőek. Más, csoportosan végezhető fitnesztermi mozgásformákkal ellentétben a walkenergie nemcsak bizonyos korosztályra vagy célcsoportra fókuszál, hanem mindenkire.

 

 

„Gyerekek, szülés után lévő anyukák, de nyugdíjasok is részt vehetnek az edzésen, amelynek lényege, hogy az edző vagy az instruktor által javasolt programot követik, egy helyen és egy időben mozognak együtt – biztonságosan. Így a különböző tudásszintű és életkorú szabadidő-gyaloglóknak nem kell külön edzéseket látogatniuk.

A walkenergie a gyakori mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas, mert a személyre szabott edzésprogram megkímél a fájdalmaktól. Az általában 50-55 percig tartó, bemelegítésből, edzésből és nyújtásból álló mozgásforma kapcsán Szabóné Sümegi Bernadett elmondta, bár nyolc éve van jelen Magyarországon, sokan még nem hallottak róla, vagy nem látnak benne lehetőséget.

„Ez a mozgásforma nálunk még gyerekcipőben jár, és ha arra gondolunk, hogy a spinningőrület lassan tizenhét éve tart az országban, a walkenergie-ben még óriási potenciál rejtőzik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az óráinkon alig lehet elférni, a Fitbalance-rendezvényeken pedig sokan úgy jönnek oda hozzánk, hogy már hallottak a mozgásformáról. Sajnos olyan is előfordult, hogy nem jutott mindenkinek gyaloglópad, ami azt támasztja alá, hogy a walkenergie nagy jövő előtt áll.”

Fotók: walkenergie.hu

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.