Első versenyére készül Romboló Roli

Addig piszkálták, míg végül elkezdett edzőterembe járni, most pedig már első versenyére készül a sokak által csak Romboló Roliként ismert Tóth Roland.

Tóth Roland példája tökéletesen bizonyítja, ha valaki igazán elszánt, kitartó munkával elérheti a céljait. Csaknem öt éve kezdett el testépítéssel foglalkozni, miután elege lett abból, hogy kiskora óta folyamatosan cikizik a súlya miatt. Sokáig tartott, mire rávette magát, hogy lemenjen a terembe, de villámgyorsan megszerette a közeget, és a mai napig élénken él benne az első edzésnap emléke.

„Kétezertizenhat február tizenhetedikén mentem le először a terembe, és nagyon pozitív élmény volt, sokkal rosszabbra számítottam – mesélte a Csupasportnak Tóth Roland. – Huszonhat éves voltam, meguntam, hogy az általános iskola óta állandóan piszkálnak a súlyom miatt, és eljutottam arra a pontra, hogy engem is zavart a külsőm. Viszont éppen emiatt elég félénk voltam, és attól tartottam, hogy a teremben is gúnyolni kezdenek. Ráadásul én éppen Budapest legnagyobb termében kezdtem el edzeni.

Ehhez képest éppen az ellenkezője történt. Nagyon segítőkészek voltak, én pedig már két-három hét után érezni kezdtem a változást, ami még jobban motivált.”

Jól látszik, honnan indult, és mennyit fejlődött kemény munkával Romboló Roli – Fotók: Tóth Roland

Mint mondja, a legnehezebb, hogy – a szakmai részt leszámítva – gyakorlatilag mindent magának kell megoldania, és eleinte az is nehézséget okozott, hogy odafigyeljen az étkezésére. Jelenleg az első, jövő tavasszal esedékes versenyére készül, amin elsősorban a tapasztalatszerzés a célja. Az utóbbi években több tanfolyamot is elvégzett, és kíváncsi, milyen élesben végigcsinálni egy versenyfelkészülést. Olyannyira komolyan veszi az egészet, hogy heti öt alkalommal edz, amihez négykor kell kelnie, ágyba viszont csak este tizenegykor kerül – de mint mondja: csak így lehet. A teremben sokan csak Romboló Roliként ismerik, amihez természetesen egy jópofa történet kapcsolódik.

„Az edzőm nevezett el így. Éppen nagy súllyal végeztem guggolást, és a gyakorlat végén olyan lendülettel tettem vissza a rudat a helyére, hogy az egyik oldalról leesett a tárcsa. Erre mondta, hogy mindent lerombolok magam körül, innen a becenév.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.