Fitbalance: az izzadás garantálható!

Október 13-án rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a legnagyobb hazai életmód- és sportfesztivált, amelyen Péntek Enikő és Tatarek Rezső is megmozgatja a sportolni vágyókat.

Péntek Enikő, a ZONA edzésmódszer megalkotója és Tatarek Rezső, a 4LIFE életmódprogram kitalálója az idén is ott lesz a Fitbalance-on, amelyre sok-sok meglepetéssel és természetesen kreatív produkcióval készülnek.

Hogyan emlékszik vissza a tavalyi eseményre?

Péntek Enikő: A fellépésemen páros és egyéni gyakorlatokat adtunk elő. Volt olyan gyakorlat, amelyet egymás kezét fogva végeztünk, mást pedig szólóban. Örömmel láttam, milyen sokan jöttek el a rendezvényre, ami részben annak is betudható, hogy a részvételt ingyenessé tették a szervezők.

Tatarek Rezső: Emlékezetes rendezvény volt a tavalyi, amelyről a vendégek is elismerően nyilatkoztak a különböző közösségi médiafelületeken. Példaértékű, hogy az idén a rendezők a véleményüket szem előtt tartva igyekeznek javítani az esemény színvonalán. Tizenkét éve járok a Fitbalance-re, eddig a tavalyi volt a legjobb.

Mi volt különösen emlékezetes a tavalyi Fitbalance-en?

P. E.: A nagyszínpad mögötti óriási, nagy felbontású LED-falra vetítették ki a gyakorlatokat, így mindenki könnyen követhette azokat. Ezen kívül szép és ízléses volt az esemény megjelenítése.

T. R.: A közönség sokkal fogékonyabb volt a poénokra és az edzésre. Akik eljöttek a rendezvényre, át akarták élni az esemény minden pillanatát, és becsülettel végigcsinálták az edzéseket.

Milyen produkcióval készül ezúttal?

P. E.: Mind a zenét, mind a gyakorlatsorokat tekintve más-más produkcióval készülünk a rendezvényekre, nem lesz másként most sem. ZONA-triókat végzünk, ami azt jelenti, hogy egy-egy blokkba három gyakorlatot iktatunk be. Az idén főként a hatékonyságra törekszünk.

T. R.: A tavalyi produkciónkhoz képest más zenével és koreográfiával készülünk. Hogy mivel, egyelőre legyen meglepetés, annyi biztos, mindenkinek könnyen követhető lesz. A mostani rendezvényre tervezett gyakorlatokban nem annyira az erősítő, mint inkább a mobilizációs-stabilizációs elemekre és természetesen a hangulatra helyezünk nagyobb hangsúlyt.

Negyvenperces produkció alatt mi mindent lehet átadni a közönségnek?

P. E.: Nem titkolom, meg szeretném fogni az arénába kilátogatókat. Elsősorban azt az életérzést szeretném átadni, hogy helyesen, intenzíven és ami a legfontosabb, örömmel kell mozogni. Akkor lehet fejlődni, ha mindig arra törekszünk, hogy átlépjük a komfortzónánkat.

T. R.: A nagyszínpadon szakmailag nagy kihívást jelent bármit is átadni a közönségnek. Egy ilyen rendezvénynek nem célja, hogy az emberek mozgáskultúráján javítsunk, sokkal inkább az, hogy megismertessük velük a mozgás örömét, és átadjuk a sportolást övező utánozhatatlan hangulatot.

Miért lesz érdemes az idén is ott lenni a Papp László-sportarénában?

P. E.: Ha valaki eljön erre az egy napra, látni fogja, miért érdemes sportolni, és egészen biztos, hogy nemcsak a ZONA-edzésekhez, hanem a sportoláshoz is kedvet kap.

T. R.: Leginkább a közösségépítő ereje és a prezentációk hangulata miatt. Remélem, minél több család és főként férfi jön el egy kiadós átmozgatásra, mert ez a rendezvény nemcsak nőknek, hanem nekik is szól.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.