Újabb találkozás a Főnix Csarnokban

Január 12-én immár harmadik alkalommal ad otthont Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszeseményének a debreceni Főnix Csarnok.

A FőnixFitt elnevezésű program részleteit ismertetve Dékán Tamás, a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az évről évre egyre népszerűbb rendezvénnyel az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Hozzátette: a debreceni önkormányzattal, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézetével és Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjával, valamint a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.-vel összefogva nagyszabású szabadidős és tömegsportrendezvényt szerveznek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő években az eseményt szeretnék továbbfejleszteni, és évente 4-5 alkalommal megrendezni a városban.

A január 12-i eseményről szólva kifejtette: a már jól bevált programokon nem változtatnak, így a csarnok küzdőterén felállított nagyszínpadon egész nap egymást követik majd a programok.

Újdonság lesz a kínálatban, hogy az érdeklődők a mozgásformák kipróbálása mellett hasznos információkhoz juthatnak az egészséges táplálkozásról, életmód tanácsadásokon, egészségügyi szűréseken, fórumbeszélgetéseken vehetnek részt.

A FőnixFitt egyik szárvendége Tatarek Rezső fitneszedző, az úgynevezett Ironbox koncepció atyja lesz, de együtt mozoghatnak majd az érdeklődők többek között Béres Alexandrával, Katus Attilával és Sifter Tímeával.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: az önkormányzat abban érdekelt, hogy minél több tömegsportrendezvénynek adjon otthont Debrecen. Ehhez kiváló helyszín a Főnix Csarnok, a tavalyi több mint 2500 fizető résztvevő pedig arra bizonyíték, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű eseményekre.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.