Visszatér a Mr. Olympiára Phil Heath

A hétszeres Mr. Olympia-győztes Phil Heath úgy érzi, munkája félbemaradt, ám az idei, decemberi döntőben befejezheti azzal, hogy újra elhódítja a címet.

Meglepetésként érte a hivatásos testépítővilágot a hétszeres Mr. Olympia-győztes Phil Heath augusztusban tett bejelentése: újra harcba száll a bajnoki címért a földkerekség legrangosabb testépítőversenyén, a Mr. Olympián, amelyet – ha a járványügyi helyzet megengedi – december 17. és 20. között rendeznek meg Las Vegasban.

„Visszatérek, mert rohadtul be kell fejeznem, amit elkezdtem”

– mondta szűkszavúan a muscleandfitness.com testépítő-szakportálnak adott interjúban Heath, aki 2011 és 2017 között sorozatban hétszer lett a világ legjobb profi testépítője.

Csupán egy embert nem lepett meg Heath visszatérésének híre: a címvédő Brandon Curry már tudott visszatérési szándékáról, de a Heath iránti tiszteletből nem említette senkinek.

„Kicsit tartottam tőle, hogyan reagál a bejelentésre Curry – ismerte el Don Solomon, a Mr. Olympia elnöke. – Tulajdonképpen senkit sem lepett volna meg, ha csalódottságának adott volna hangot. Aki azonban ismeri Curryt, tudja, nem az a kárörvendő fajta. Boldogsággal töltötte el, hogy újra egy színpadon versenyezhet Heathszel, mert tudja, hogy a testépítősport ezzel csak nyerhet. Persze ne higgyük, hogy Curry feltett kezekkel száll harcba: le akarja győzni a hétszeres bajnokot.”

A bejelentés óta felhajtás nélkül teszi a dolgát a 40 éves amerikai sportember, akinek Instagram-bejegyzéseiből – azon túl, hogy teljes erőbedobással készül az év végi viadalra – mindössze annyit tudtunk meg, hogy november közepén részt vett egy a veteránok napja alkalmából rendezett megemlékezésen.

Bár 2018-ban Heath végül alulmaradt Shawn Rodennel szemben – ez lett volna sorozatban a nyolcadik Mr. Olympia-győzelme –, semmit sem bánt meg. Mint mondja, ha vissza tudná forgatni az idő kerekét, mindent ugyanúgy csinálna.

Úgy érzi, hogy a 2018-as vereségéből rengeteget tanult, és valamelyest más ember vált belőle.

„Természetesen nem örültem, hogy legyőztek, de kihívásként tekintettem a történtekre. Addig a pillanatig szinte fel sem fogtam, mit jelent egymás után hétszer elnyerni a Mr. Olympia-címet. Idő kell ahhoz, hogy megemésszem az »utazás« élményeit, és erre akkor adódott lehetőségem, amikor legyőztek. Bármilyen furcsán hangzik is, hálás vagyok ezért Rodennek” – mondja.

Persze kapott hideget-meleget, főként a közösségimédia-felületeken.

„Osztottak rendesen – emlékszik vissza. – Az igazi rajongóim azonban tudják, milyen ember vagyok. Tisztában vannak vele, mi mindent adtam a testépítésnek. Engem az is boldoggá tesz, ha cselekedeteimmel és sikereimmel másokat is ráveszek a testépítésre. Egyetlen dolog számít az életben, mégpedig az, hogyan érzed magad. Ami a gyűlölködést illeti, trollok mindig is lesznek.”

Phil Heath 1979. december 18-án látta meg a napvilágot Seattle-ben. A Rainer Beach középiskolába járt, a suli kosárlabdacsapatának kapitánya volt. Sportösztöndíjjal került be a Denveri Egyetemre, ahol vállalatgazdálkodásból szerzett diplomát. 2002-ben kezdte el a testépítést, három évvel később pedig amerikai bajnok lett. 2007-ben az ötödik helyen végzett az Arnold Classicon, a 2008-as versenyen szoros küzdelemben maradt alul Dexter Johnsonnal szemben. Még ebben az évben élete első Mr. Olympiáján harmadik lett, erőfeszítései pedig 2011-ben értek be, amikor megnyerte első Mr. Olympia-címét, amelyet – sorozatban – további hat követett.

Talán kevesen tudják, hogy Phil Heath a verseny időpontjában, december 18-án tölti be 41. életévét. Sokan úgy vélik, az lenne a legemlékezetesebb születésnapi ajándék, ha visszaülhetne a világ trónjára.

Az idei Mr. Olympiát december 17. és 20. között tartják Las Vegasban.

Íme a már kvalifikált testépítők névsora: William Bonac (Hollandia), Hadi Csupan (Irán), Rafael Brandao (Brazília), Maxx Charles (Egyesült Államok), Brandon Curry (Egyesült Államok), Nathan DeAsha (Egyesült Királyság), Mamdu Elszbiaj (Egyiptom), Regan Grimes (Kanada), Phil Heath (Egyesült Államok), James Hollingshead (Egyesült Királyság), Dexter Jackson (Egyesült Államok), Hunter Labrada (Egyesült Államok), Li Szung Csol (Dél-Korea), Cedric McMillan (Egyesült Államok), Juan Morel (Egyesült Államok), Lukás Osladil (Csehország), Justin Luis Rodriguez (Egyesült Államok), Antoine Vaillant (Kanada), Iain Valliere (Kanada), Akim Williams (Egyesült Államok), Roelly Winklaar (Curacao)

A Mr. Olympia eddigi győzteseinek nevét ide kattintva olvashatják el.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.