A Spar Maraton után irány Frankfurt!

A férfiak mezőnye mellett a nőknél is Vasas-győzelem született a hétvégi Spar Maratonon, s Jenkei Péterhez hasonlóan Gyurkó Fanni is első aranyérmét szerezte meg a felnőttek között.

A hölgyek közül hárman teljesítették három órán belül a hétvégi Spar Maratont, s közülük elsőként 2:42:52-es idővel Gyurkó Fanni ért célba, aki mintegy 30 kilométert futott magányosan.

„Nagyon örültem a győzelemnek, és a pálya elején, amíg húsz Celsius-fok alatt volt a hőmérséklet, jól is ment a verseny – kezdte Gyurkó Fanni. – Tizenkét kilométerig együtt voltam a riói olimpikon Szabó Tündével, aztán a hátralevő távot már egyedül teljesítettem, de nem volt gond, végig jól éreztem magam. Inkább a húsz fok fölé emelkedő hőmérséklet, illetve a rakparton a szél nehezítette a futást. A körülményekhez képest az időmmel is elégedett vagyok, de ha hűvösebb van, sokkal jobb időt is futhattam volna.”

Gyurkó Fanni tavasszal Londonban érte el 2:38:47-es egyéni csúcsát maratoni távon, s bár szeretett volna Budapesten is jó időt futni, azért az aranyérem így is boldogsággal tölti el. Az idő az olimpiai kvalifikáció miatt lett volna igazán fontos, a világranglistán 2:40 körüli célba érkezéssel szerezhetett volna még több pontot.

„Az országos bajnokságért járó pluszpontokat már nem szerezhetem vissza, de ha rendben lesz a regenerációm, az egy hónap múlva sorra kerülő frankfurti maratonin rajthoz állok. Szerencsére sérülésem nincs, a következő egy-két hétben meglátom, mennyit vett ki belőlem a verseny.”

A vasasos egyéni sikerek egyébként csapatban is sokat értek, mivel a férfiaknál és a nőknél is a piros-kékek bizonyultak a legjobbnak, ami pedig ezt az évet illeti, Gyurkó Fanni hozzátette, az előző szezonokhoz képest a mostani kifejezetten jól sikerült. Manchesterben és Londonban is jó időt futott, csak két másodperccel maradt el az egyéni rekordjától, sérülése sem hátráltatta, szóval már sikeresnek mondható az idénye.

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.