BLOGRA FUTOTTUNK Amikor boldogsággá válik a futás

A blogok, bejegyzések alapján úgy tűnik, a futók körében most kerek a világ: vannak versenyek, lehet jókat edzeni, terepen és aszfalton is valóra válnak az álmok – kocogni tényleg nagy boldogság!

Rohamléptekkel közeledik az ősz, s bár szomorúan búcsúztatjuk el a nyarat, azért a hűvösebb idő is tartogat jó dolgokat egy futónak.
Mind közül a legfontosabb, hogy innentől kezdve nem lesz gond, ha nem tudunk kora reggel elindulni futni. Ez a kifogás többé nem állja meg a helyét, ugyanis parádés a hőfok a reggeli és délutáni futáshoz egyaránt. Sokkal jobb úgy elindulni, hogy az elején még van egy kis cidri, de egy kilométer után már jólesik a hűvös szellő.

Ráadásul nem kell annyi folyadékot vinni magunkkal, és lesni a kertben locsolókat, hogy kitől lehetne még egy kis frissítést kérni 🙂

A természet is szép lassan átváltozik, s bár imádok zöldellő erdőben futni, az ősz színei páratlanok terepfutás közben. Végre elő lehet venni a szekrény mélyéről a nyári learázásban megvásárolt melegebb sportcuccokat, mert nemsokára szükség lesz rá. Mostanában rengeteg verseny is van, előfordul, hogy egy-egy hétvégén több kihívást is lehet teljesíteni – szóval aki szeret versenyekre járni, csak győzze kiválasztani, melyiken indul.
Egy szó mint száz, remek időszak elé nézünk, kocogás, futás, versenyezés!

Aki pedig nem szokott télen futni, idén próbálja majd ki, mert fantasztikus, ehhez azonban az kell, hogy az őszi hónapok alatt is rendszeresen fussunk a jó levegőn.

PAPER WINGS (Facebook)
A szerző eredendően terepfutó, terepen szokott edzeni és versenyezni is. Mivel maximalista, ezért úgy gondolja, akkor lehet még jobb, ha aszfalton is jó lesz. Ezért benevezett egy aszfaltos versenyre, és igyekezett minél jobban teljesíteni. A jelek szerint lesz még aszfaltos futás.

ZERGETALPAK (Facebook)
Budai Trail-versenybeszámolót olvashatunk: a versenyen a táv 27,22 kilométer volt, 847 méter szintemelkedéssel. A szerző 2:56 óra alatt teljesítette a távot, ezzel a női mezőnyben a tizedik helyet sikerült megszereznie.

FUTAZAS.HU
Balca összeszedte a nagyobb hazai és külföldi őszi versenylehetőségeket. Jobbnál jobb helyszíneken lehet futni, és a versenyeket remélhetőleg meg is rendezik.

GOWITHTHEFLOW.HU
A szerző az ausztriai Kaprunban indult el a 35 kilométeres versenyen, amit a pazar környezetben, kissé nehéz terepen sikeresen teljesített. A lenyűgöző fotók alapján teljesen érthető, hogy nem esett jól otthagynia ezt a tájat, de jövőre már az idei tapasztalatok birtokában lehet újra elindulni ezen a terepen.

KIAZMUS.HU
A szerző a Nyúlcipő Budai Trail versenyén volt önkéntes segítő, így kicsit belepillanthatunk, milyen a másik oldalon. A segítő feladata az irányítás, útvonal-biztosítás és -jelölés volt, s miután elhaladt a teljes mezőny, következett a bontás. Először még szép időben, aztán szakadó esőben, no de ugyebár mindennek megvan a maga szépsége 🙂

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Kellemes ötvenes a Balaton környékén

KREMLICZA LEVENTE

Úgy tűnik, az idei a visszatérések éve, a Szufla futófesztivál után, ahol az első ultratávomat futottam, most az első aszfaltos ultrám helyszínén is újra elindulok. A Szőlőskör ötven kilométeres távján próbálkozhatok, a Balaton mellett vezető szintes útvonal nemcsak fantasztikus látvány, arra is garanciát ad, hogy ne legyen könnyű a verseny. Hála a kiváló szervezésnek a frissítőpontok sűrűn követik egymást, jól felszereltek, így a nehéz pálya ellenére jó időket lehet futni. Idén talán az időjárás is kegyes lesz, nem lesz akkora hőség, és a balatoni viharok is elkerülik a versenyt.

A rövidebb távokat kedvelők is találnak magunknak kihívást, hiszen félmaratoni és tíz kilométeres táv is van, de azoknak is kedveznek a szervezők, akiknek a félszáz kilométer kevés, nekik ott a nyolcvan kilométeres futam, ami igazán embert próbáló kihívás a szintemelkedéssel együtt.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.