BakonyRUN: győzd le a természetet!

A tavalyi éjszakai akadályfutás után ezúttal nappal tehetjük magunkat próbára a Bakonyban, bár ettől még nem lesz (sokkal) könnyebb a megméretés. Szombaton négyszáz egyéni induló és ötven csapat hódítaná meg a természetet.

Szokás azt mondani, hogy a természetnek nem lehet parancsolni, vannak azonban olyan helyzetek, amikor le kell győzni az elemeket – ilyen a BakonyRUN, amelynek a mottója is ez: ahol mindig az első akadály a természet!

A BakonyRUN története 2016 decemberéig nyúlik vissza, akkor indult el az akadályfutó-versenysorozat, amelynek első futamát 2017 áprilisában rendezték meg, az ősszel pedig a Bakony legmagasabb pontja volt a cél. Tavaly is két viadalra került sor, előbb egy félmaratonira, utóbb pedig éjszaka lehetett futni, így itt lehetett indulni Magyarország egyetlen éjszakai akadályfutó-versenyén.

Most pedig jöhet a BakonyRUN 4.0, egy kőkemény akadályfutó-verseny, amely a németbányai sportpályáról indul, s több mint 400 egyéni induló és mintegy 50 csapat nevezett a viadalra.

A versenyzőknek nem lesz könnyű dolguk, legalább 15 akadály várja őket a több mint kilenc kilométeres távon. Az épített akadályok mellett – nem teljesítés esetén 30 burpee a büntetés – pedig a természet is megpróbálja a versenyzők útját állni, hiszen rendkívül sok a saras, sziklás, felázott rész az útvonalon, szóval kellő felkészültséggel és odafigyeléssel kell végigmenni a pályán.

„Folyamatosan keressük a legjobb útvonalakat a Bakonyban, járjuk az erdőt, voltunk már Jásdon, Bakonybélben, most pedig visszatérünk Németbányára, hiszen a 3.0-ás versenyünk is itt volt – mondta Viczina Dávid szervező, miközben már éppen a pályát építette társaival az erdőben. – Noha ugyanott vagyunk, mint tavaly, teljesen más az útvonala, hosszabb is lesz, ez a környék rengeteg lehetőséget tartogat. Amitől különleges a verseny, hogy az épített akadályok, a megszokott palánkok, majomlétra, különböző hálók mellett a természet adta akadályokat is le kell küzdeni, a mostani pályán például nincs aszfaltos rész, van viszont patak, árkok, bokron, no meg a mező és az erdő.”

A versenyre 8990, illetve 9990 forintért lehetett nevezni, a csapatoknak minimum három főből kell állniuk, az alsó korhatár 16 év, de 18 év alatt csak szülői engedéllyel lehet rajthoz állni.

Ha pedig ott vagyunk a rajtnál, akkor jöhet a nagy feladat, miszerint „bizonyítsd be, hogy a te utadba még maga a természet sem állhat”.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.