Csécsei Zoltán heti 200 kilométer futása

Gőzerővel készül a Spartathlonra Csécsei Zoltán: néha éjjel egykor fut, máskor a déli hőségben, és az sem zavarja, ha éppen futás közben kell nyilatkoznia.

„Éppen futok – mondta Csécsei Zoltán, amikor felhívtuk telefonon, majd hozzátette, ettől függetlenül nyugodtan folytathatjuk a beszélgetést, 5.15 perces kilométerek közben… – Nagyon jó formában érzem magam, kétszáz kilométeres heteim vannak. Vasárnap például reggel három, délben másfél, majd este megint másfél órát edzek, ami sokkal kegyetlenebb, mintha egyben hat órát futnék. A cél a Spartathlon, erre is szükség van.”

Csécsei Zoltán hozzátette, úgy érzi, minden a tervek szerint halad, sőt életében nem érezte még ilyen jól magát, így bízik abban, hogy a Spartathlonon valami maradandót tud alkotni.

Amikor nem számít a kín

Csécsei Zoltán is szerepel Futóarcok című könyvünkben, amely november közepére készül el. Beszél arról, milyen 180 kilométert ínhüvely-gyulladással futni, miért nem szabad hozzászólni a versenyek előtt, mikor eszik sült krumplit, hogyan tudják őt is motiválni tanítványai. A 200 oldalas, kemény táblás, nagy formátumú könyvben több mint harminc futóval készítünk interjút, más ismert sportolók maguk írnak cikkeket.

„Ha nem is feltétlenül a győzelem a kimondott cél, ott akarok lenni az elején – futott tovább Csécsei Zoltán a beszélgetés közben. – Egészséges vagyok, nincs semmi sérülésem.”

A kétszeres Ultra Tisza-tó-győztes futótól megtudtuk, a Spartathlon előtt még szeptember 7-én a Szőlőskörön áll rajthoz, az 50 kilométer tesztverseny lesz számára. Az útvonalban van egy kemény szintemelkedés, ezért is szolgálja jól a felkészülést a görögországi megméretésre.

„A három részre osztott futásból most vasárnap volt az első, de egyébként is extrém edzéseket végzek. Előfordult, hogy hajnal egykor keltem, és indultam el futni, míg máskor délben, a legnagyobb hőségben edzettem. Sőt, ami igazán különleges volt, egy kilencven kilométeres futás, amiből lesz még egy. Azért hatvan kilométer után már nem esett olyan jól egyedül futni, de ez kell, erre van szükség, így aztán könnyedén összejön a heti kétszáz – jegyezte meg Csécsei Zoltán, akinek ilyenkor a pulzusát kell figyelnie, ami sosem volt még olyan alacsony, mint mostanság, azaz az érzések és az edzésadatok is sokat ígérnek. – Jól bírom a meleget is, nem vet vissza. Már fogytam két kilót, ledobok még egyet, szóval ez is rendben van, reméljük, minden jól alakul.”

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.