Dunakeszin folytatódik az „őrült” futás

Két éve debütált Európában a Crazy5k futás, immár Magyarországon és Olaszországban is rendeznek versenyeket: szombaton például Dunakeszin futhatunk a felfújható akadályok között.

Vissza az önfeledt gyerekkorba – így is érezhetik magukat a Crazy5k résztvevő, akiknek a viadal során a futás mellett a felfújható akadályokkal is meg kell küzdeniük. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy önfeledt örömmel teszik ezt. Legközelebb szombaton Dunakeszin a Crazy5k Sprinten futhatnak, miközben a Crazy5k 2017 íródó európai története már több mint húsz versenyt ölel fel.

„Az Egyesült Államokban van egy hasonló franchise, és ez alapján hoztuk el Európába a versenyt – tudtuk meg Tóth Bettinától, a Crazy5k event menedzserétől. – Egyre többen vagyunk, az első budapesti verseny óta megduplázódott a létszám, az olaszországi viadalokkal együtt több mint 55 ezren vettek már részt a különböző megméretésekben.”

A júniusi budapesti viadalon csaknem 9 ezren indultak, a nagyobb vidéki helyszíneken 4-5 ezer között mozog a résztvevők létszáma, de még a kisebb teleüléseken is regisztrál 2 ezer futó. Mint Tóth Bettina elmondta, van egy 5, illetve egy 2 kilométeres pályájuk, amelyeket folyamatosan fejlesztenek, és rendre nagy sikert aratnak a résztvevők körében.

Az 5 kilométeres pályán (Crazy5k) 10 óriási felfújható akadály található, 8 év és 130 centiméter a részvételi határ, a 2 kilométeresen (Crazy5k Sprint) 6 év és 120 centi, s itt egy idén bemutatkozó, 200 méteres egybefüggő felfújható akadály is várja a futókat.

„Nem sportos alkattal, komolyabb edzettség nélkül is lehet teljesíteni a pályát – folytatta Tóth Bettina. – Fontosnak tartottuk, hogy a résztvevők a szabadban legyenek, hogy jöjjünk ki természetben, élvezzük a jó időt. Sok cég tart nálunk csapatépítőt, és azt látjuk, hogy a felnőttek szinte jobban élvezik a szórakozást, mint a gyerekek. Több ismerőssel is találkozunk a versenyeken, jó néhányan jönnek velünk a különböző helyszínekre, volt már, hogy habpartival vártuk a futókat az akadályokon, illetve félkörben felállított kamerák segítségével 3D-s fotót is készítünk a versenyzőkről.”

A résztvevők technikai pólót, befutóérmet kapnak, no meg élményt és lehetőséget arra, hogy újra gyerekek legyek. Október 5-én, szombaton Dunakeszin lesz a verseny, két hét múlva vasárnap pedig „kicsit” odébb, Rómában várják a futókat.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.