Egy hónap múlva Spar Budapest Maraton

A szervezők az előkészületek kellős közepén tartanak, hogy Magyarország legnagyobb létszámú, szeptember 28-án 34. alkalommal sorra kerülő maratoni futóversenyén minden rendben legyen.

Elkezdődött a visszaszámlálás: éppen egy hónap múlva, szeptember 28-án és 29-én rendezik a 34. Spar Budapest Maratont, amely a főváros és Magyarország legnagyobb létszámú maratoni futóversenye. Természetesen a Csupasport is kiemelten foglalkozik az egész országot megmozgató eseménnyel, de részletes információk a rendezvény weboldalán is megtalálhatók.

Tavaly több mint 32 ezren neveztek, ezzel minden idők legnagyobb hazai szabadidősport-eseménye volt a Spar Budapest Maraton. A külföldi résztvevőket tekintve is rekordot döntött: 96 ország 5200 futója állt rajthoz. A szervezők tájékoztatása szerint az idén is körülbelül ennyien indulnak, vagyis továbbra is hatalmas az érdeklődés.

„A legnagyobb újdonság, hogy nincs újdonság – mondta a Csupasportnak Máth István versenyszervező. – Bármennyire ironikusan hangzik is, ez valóban fontos. A verseny útvonalai ugyanazok, mint tavaly, márpedig ilyen évek óta nem fordult elő. Ez hatalmas pozitívum, mert így nem kell az újratervezéssel bíbelődni. Az ELTE budai Campusa remek rajthelynek és célnak bizonyult, semmi okunk a változtatásra, és a városban sem zajlanak olyan felújítások, amelyek miatt más útvonaltervet kellett volna készítenünk.”

Természetesen ezúttal is többféle táv közül lehet választani, a 4×2 km-es váltótól vagy az 500 méteres családi futástól a maratoni távig mindenki megtalálhatja a neki legnagyobb kihívást jelentő versenyt.

A szervezők figyelnek a környezettudatosságra is, egyúttal igyekeznek haladni a korral, ennek szellemében elhagyták a papíralapú tájékoztató szórólapokat és füzeteket, de rajtlista sem lesz – ezek mind-mind elektronikus formában érhetőek el.

Bár a rajtcsomagok összeállításával, a frissítőpontok felállításával még bőven van munka, a szervezők gőzerővel dolgoznak, és mindent megtesznek, hogy azúttal is a lehető legjobb élményben legyen részük a futóknak.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.