Egyéni csúcsra tör Csécsei Zoltán

Csécsei Zoltán lesz a második, aki nekivág a privát Ultrabalatonnak. A szombati kihívás előtt biztató előjeleknek és nehézségeknek sincs híján a Spartathlon-2. ultrafutó.

„Éppen Fűzfőn vagyok, szakad az eső – szólt bele a telefonba Csécsei Zoltán, aki szombat reggel 7 órakor vág neki a privát Ultrabalatonnak. – Nem szeretném, ha szombaton is esne, nem örülnék, ha tocsogna a cipőm a víztől, és a lelkemet se érintené jól. No meg a biciklis kísérőim is nagyon eláznának, szóval bízom a jobb időben.”

A januárban három futópados világrekordot felállító Csécsei Zoltán a koronavírus miatt meghosszabbított alapozással tudta le a tavaszt, rengeteget edzett, december 22. óta 5500 kilométert futott, és az állóképességét tekintve kirobbanó állapotban van. Csakhogy.

„Fáradt vagyok, fáj a fejem, fáj a lábam, »tök jó« előjelek – jegyezte meg Csécsei Zoltán, akinek két hete jelentkezett fájdalom a lábában: van egy ín, extensor digitorum longus a neve, hat végződése van, öt a lábujjakhoz, egy pedig a lábközépcsonthoz. A lábfej emelésében vesz részt, a lábujjakat húzza a boka felé, ennek az ínhüvelye gyulladt be. – Nem javul egyelőre a sérülésem, pedig a héten csak két könnyűt futottam. A gyógytornászom betapelt, mentálisan biztosan összekapom magam, de a testem akaratát nem tudom majd felülírni.”

Csécsei Zoltán ennek ellenére eltökélt, mosolyogva mondta, hogy a pályacsúcs a célja, majd hozzátette, mindenképpen egyessel kezdődő időt szeretne, egyéni csúcsot akar dönteni, különben „nincs értelme” a futásnak.

A szombati futást egyébként az interneten keresztül is lehet követni, egyrészt az Ultrabalaton honlapján, másrészt Csécsei Zoltán Az aranynál is Fényesebbet elnevezésű Facebook-oldalán, ahová a tervek szerint óránkénti bontásban töltik majd fel a videókat. A klasszis ultrafutó szombati erőpróbája ráadásul jótékony célt is szolgál, hiszen az érdi gyermekotthonért is fut, amelyet a Fészek Gyermekvédő Egyesület üzemeltet, s arra kér mindenkit, hogy aki teheti, segítse a munkájukat. A támogatást a 11742111-20027928-es számlaszámra, a „Hajrá Zoli adomány” közlemény kíséretében lehet utalni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva
Csábi Bettina: veszély, kihívás, siker

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.