Együtt repülhetnek a rajongók a tévéssel

A rajongók egy repülőgépen utazhatnak és akár együtt is futhatnak az őszi Amszterdami maratonin Chris Evansszel. A DJ-ként is ismert népszerű brit tévés-rádiós személyiség jótékony célból keres útitársakat.

Chris Evans lelkes futó, ötször tudta le sikerrel a Londoni maratonit, áprilisban például 4 óra 48 perc alatt teljesítette a távot. Az 53 éves rádiós egyik műsorában jelentette be, hogy indul az október 20-i Amszterdami maratonin.

A sztár egyúttal úgy döntött, hogy nem egyedül utazik el Hollandiába. Csaknem 60 útitársat keres egy Boeing 737-300-asra. A helyekre licitálni lehet, a pénzt pedig a demenciában szenvedők gyógyítására fordítják. Evans nem várja el, hogy azok az emberek, akik elkísérik, fussanak is.

– Ha valaki le akarja futni a maratonit, vagy kisebb távon indulna, az remek, de ha nem fut, hanem csak az utazás kedvéért jön el, és a célban vár, az is teljesen rendben van. Bárki jöhet, aki licitál, és fizet a helyért – mondta az előadóművész, akinek a futás teljesen megváltoztatta az életét. – Hat maratonit és számtalan félmaratonit megtettem már, rabja vagyok a futásnak. Ez a sport kizárólag jobbá tette az életemet.

Persze a sztár csábító csomagot állított össze a rajongóknak. Az október 18–21-ig tartó holland túra programjában városnézés is szerepel, az árba beletartozik a szállás, valamint a koktélozás és a habos kávé a repülőn, amelyet Evans titkárnője szolgál fel.

Világszerte ötvenmillióra becsülik a demenciában szenvedők számát. Az időseket érintő betegség súlyos szellemi leépüléshez vezet. Evans nyilatkozata szerint Nagy-Britanniában másfél millió ember szenved ebben a betegségben.

Borítókép: AFP

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.