BLOGRA FUTOTTUNK Figyelem, befutottak a vírusok is!

Célba ért sok futó az elmúlt héten, és – sajnos – átszakította a képzeletbeli célszalagot az őszi, nyirkosabb időjárás legkellemetlenebb versenyzője is, a megfázás – blogszörfösünknek nem sikerült lehagynia a vírusokat…

Sajnos a héten nem tudok beszámolni nagyszerű futásokról, sőt kevésbé nagyszerűekről sem, ugyanis egy makacs vírus ledöntött a lábamról. Így már amiatt is boldog leszek, ha esetleg a hétvégén végre ki tudok menni futni. Viszont addig mások posztjait olvasgatom, ezekből ajánlok most is néhányat.

 

IRUNmom (Facebook)

Túróczi Réka Polar-futónagykövet, sportoló és edző izgalmas versenyen vett részt, a sokunk számára ismeretlen brazíliai Jericoacoarában megrendezett Jeri félmaratoni versenyen.

Gondolom, senki sem lepődik meg, hogy Réka nyert a nők között!

Nemcsak ezért érdemes elolvasni a bejegyzést, hanem azért is, mert a helyszín, a környezet miatt akadtak nehezítő körülmények is, amelyek igazán különlegessé tették a versenyt. Réka csodálatos képeket is posztolt, s megmutatta, milyen gyönyörű helyen zajlott a megméretés!

 

21097kk.wordpress.com (blog)

Koffein Kapitány bejegyzésében olvasható, milyen nagyszerű félmaratonit futott a Szarvason megrendezett „Körös-körül a Körös körül” futórendezvényen.

Hétköznapi szuperhős jelmezében szuper idővel teljesítette a három kört!

Bár a telefonját véletlenül valaki másnak a befutócsomagjába hajította be, kis hazánk szuperhőseként nem adta fel a keresést, így nem kellett mobil nélkül hazamennie.

 

gyurkoo.com (blog)

http://www.gyurkoo.com/itt-van-a-mapei-szigligeti-felmaraton-ujra/

Nagy György sok balatoni futóversenyen indul, mázlista, hogy ilyen gyönyörű környezetben futhat! Mi pedig szerencsére olvashatjuk a beszámolóit. Legutóbbi bejegyzése a Mapei Szigligeti Félmaraton teljesítéséről szól, az ideje fantasztikus, 1:45 óra volt!

 

baratrunning.com (blog)

Zsubrits Gábor a Sümeg Trail teljesítéséről szóló bejegyzésében a 15.3 kilométeres távról számol be.

Érdekes, hogy nagyjából féltávnál valami történt, nem érezte jól magát, s kiderült, másoknál is akadt hasonló probléma.

Hogy mi lehetett a gond Gábor szerint, azt az írásból megtudhatjátok!

 

hosszutav.blog.hu (blog)

A szerző, Annamari szeretett volna terepen félmaratonit futni, és rögtön bele is húzott a sűrűjébe, ugyanis terepfutó ismerőse a gyalog galoppnak épp nem nevezhető Budai kilátások 21 kilométeres távját javasolta. A szintemelkedés csaknem hétszáz méter, viszont a terep gyönyörű, és legalább jó nehéz! No de hát ezért szeretik!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

„Hazai pályás” immunrendszer-erősítés hat pontban

KREMLICZA LEVENTE

Az erős immunrendszer a hobbisportolóknak is nagyon fontos, és hatványozottan igaz a kültéri sportokat űzőkre. Számtalan praktika terjed az interneten, én most összegyűjtöttem néhányat azok közül, amelyek igazoltan működnek.

1. Váltott vizes zuhany

A meleg-hideg vizes zuhany serkenti a vérkeringést, stimulálja az idegrendszert, ráadásul a hideg víz segít hozzászokni a zord időjáráshoz is. Az egyik leghatékonyabb módszer, de fokozatosan kell kezdeni, és lefekvés előtt nem érdemes végezni.

2. Erősítő edzés

Az erősítő edzések nemcsak az izmainkat edzik, de az idegrendszerünk teherbírását is javítják, és fejlesztik az ellenálló-képességünket.

3. Akklimatizációs kirándulás

Legjobban úgy lehet hozzászokni a hideg, csapadékos időjáráshoz, ha több időt töltünk a szabadban. Persze itt is fontos a fokozatosság, és figyelni kell a megfelelő öltözködésre.

4. Szaunázás

A hagyományos szaunázás is serkenti a keringést, segít kiizzadni, és segít kinyírni csomó kórokozót a szervezetünkben, bőrünkön. A téli hónapokban havonta egyszer érdemes elmenni.

5. Változatos, táplálkozás

A minden tápanyagot megfelelő arányban tartalmazó, vitaminban és ásványi anyagban gazdag étrend az egyik alapja az egészséges szervezetnek.

6. Elegendő alvás, pihenés

Hiába az összes praktika, ha nem pihenünk eleget, nem lesz megfelelő a szervezet védekezőképessége. Ezenkívül természetesen számtalan módszer és készítmény létezik, amelyek hozzásegíthetnek a megfelelő immunrendszeri működéshez. A legfontosabb, hogy semmit se vigyünk túlzásba, és óvjuk az egészségünket, hogy a nyugdíjas években is élvezhessük a havas lejtőket.

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.