500 kilométeres kihívás: vezetnek a hölgyek, de belelendültek az urak is

Honlapunk kihívása 2019-re: fussatok, kocogjatok, szaladjatok – majd írjátok meg élményeiteket, küldjetek fotót, és szerepeljetek a Csupasport dicsőségtablóján! Első ránézésre talán soknak tűnik az 500 kilométer, de nem az! Most is érdemes csatlakozni, messze az év vége. Ingyen nevezések, ajándékcsomagok, óra és kalandparkozás a havi nyereményeink között.

Kedves futó olvasóink, figyelem!

Megvannak a nyereményeink, és felkerültek a dicsőségfalra az első teljesítők is. Az 500 kilométeres kihíváshoz persze bármikor lehet csatlakozni, biztatunk is mindenkit, tegye meg, hiszen

jól érzi magát

egészségesebb lesz

és még nyerhet is.

Egy kis kedvcsináló videót is készítettünk, hátha valakit ez ösztönöz majd a csatlakozásra.

De nézzük is, hogy mire számíthatnak azok, akik júliusban kerülnek fel a dicsőségtablóra, azaz íme, a júliusi nyereményeink.

1 db 34. Wizz Air Budapest Félmaraton nevezés

1 db 34. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál nevezés

1 db Kalifa 30 ezer Ft értékű ajándékcsomag

1 db Libri könyv ajándékcsomag

1 db Casio-karóra

1 db Sobri utalvány (családi belépőjegy 4 fő részére)

Havi nyereményeinket a Budapest Sportiroda, a Gilan Kft., a Libri, a Casio és a Sobri Jóska Kalandpark biztosította.

Sorsolás minden hónap első munkanapján (először augusztus elsején), kivéve szeptemberben, amikor 24-én sorsolunk, hogy egyik-másik nyertesünk le ne maradjon valami nagyon fontosról!

Csupasport 500 km játékszabály

És még egy fontos dokumentum:

Ezen a linken tölthető le a Csupasport hozzájáruló nyilatkozata fényképhez

2019 JÚLIUS

A későbbi könnyebb kereshetőség miatt havi bontásban, azon belül ABC-sorrendben közöljük a teljesítőket. Első teljesítőinket, Kalamász Zsanettet és Varga Évát nemrég hosszabban is bemutattuk. Július közepén Bodó Tímea és Hajnády Margó is jelezte, már zsebben az 500 kilométer. Hamarosan az urak is belelendültek, Vincze András „hivatali kötelességből”, Györgyi Gábor a svájci ultrára felkészülése részeként, Sápi Balázs János, akiről korábban már írtunk, spártai útja reményében teljesítette a kihívást. Állandó blogírónknak, a korábbi válogatott futballista Dombi Tibornak sem okozott gondot a teljesítés, majd Kelemen Anett is megírta, számára a futás jelentette a talpra állást. Gratulálunk valamennyi győztesünknek!

Bodó Tímea (Gödöllő)

Négy gyermekem van, egy éve futok. A rabja lettem. A Bátor Tábor Élménykülönítményének tagja vagyok. Mostanra már edzői segítséggel készülök az első maratonomra, illetve jövő májusban trióban teljesítjük az Ultrabalatont. Havi 200 km felett futok, így bátran kijelenthetem, hogy az 500 km teljesítve.

 

 

Dombi Tibor (Debrecen)

Régen a futballpályán a sprintekre kellett figyelnem, jó ideje azonban már hosszabb távokat futok. A május eleje óta eltelt két és fél hónap alatt mintegy 580 kilométert futottam, főleg hajnalban, hiszen az a kedvencem, és próbálom úgy alakítani, hogy az ötven kilométer minden héten meglegyen. A bécsi maratonin egy perccel kicsúsztam a tervezett 3:30-ból, a cél az, hogy egyszer ez az idő összejöjjön.

 

Györgyi Gábor (Budakalász)

Körülbelül öt-hat éve kezdtem futni. Mivel nagyon szeretem a természetet, futásaim kevés kivételtől eltekintve terepfutást jelentenek: ekkor igazán friss levegőn vagyok, távol a zajtól, forgalomtól; élvezhetem a kilátást, az erdőt, növényeket, néha állatokkal is találkozom, ráadásul a terepfutás mindig változatos. Ha igazán hosszú ultrát fut az ember, akkor ráadásul már hullámvölgyekkel, különböző nehézségekkel is meg kell küzdeni, amelyek mind nagyobb élménnyé és értékké tesznek egy ilyen teljesítést. Most épp az augusztus közepi terepultra, a Swiss Alps 100-ra (160 km + 9650 m szint) való felkészülés vége felé járok. Akár 100 km feletti terepfutóversenyeken is végig viszek magammal GoPro kamerát, hogy a felvételekből készült videókkal megoszthassam, átadhassam a versenyek gyönyörűségét, a teljesítés élményeit.

 

Hajnády Margó (Paks)

Hat éve kezdtem el futni, sok más sportot kipróbálva talán ez a sport, ami legközelebb áll a szívemhez. Abszolút hobbifutóként kezdtem, mára már a harmadik versenyemre készülök. Tavasszal teljesítettem a Vivicitta 21 km egyéni távját, őszre pedig készülök a WizzAir félmaraton úgyszintén 21 km-es egyéni távjára. Tehát ez az évem a félmaratoni felkészülésekről szól. Mottóm: 56 évesen is éld az álmaidat, hiszen minden fejben dől el, de a szíved visz tovább.

 

 

 

Kalamász Zsanett (Eger)

Sosem szerettem futni, de mára megszerettem. Szeretek kint lenni a szabadban, feltölt a táj, a környezet. Nincs olyan utazás, ahova ne futócipőben indulnék, hiszen csodás dolog bejárni a természetet.

 

 

Kelemen Anett (Pilisvörösvár)

Négy éve futok, és a futás mára az életem részévé vált. Tulajdonképpen a futás húzott ki a gödörből 2015-ben. Akkor nem bírtam lábra állítani a kéthetes mélyaltatás után az intenzíven. Ott eldöntöttem, új életet kezdek. Főleg terepen futok, ebben az évben eddig több mint 3500 kilométert gyűjtöttem, tavaly ez 5300 felett volt. 2017 májusa óta futok ultratávokat. Amire a legbüszkébb vagyok: két Balaton Szupermaraton egyéniben, két Piros85, két Mátrabérc, két Vérkör, három 100 kilométer feletti táv (Vadlán 108, Félbalaton 112 km, UTH 112 km). A futás sok mindenre tanított, és tanít mind a mai napig. Természetes közegem az erdő, sehol máshol nem érzem magam olyan biztonságban, mint ott.

 

Sápi Balázs János (Rácalmás)

Május elseje óta július közepéig nagyjából 700 kilométert futottam. Világnézeti okokból futok 2015 óta. Világnézeti okból futni? Igen. A lényeg, hogy nem a futás testkultuszát kívánom erősíteni, hanem a test futás általi uralásáét, hogy a szellem szabadabban szárnyalhasson. Nos, mivel ez a magyarázat általában kiveri a biztosítékot – hozzáteszem, sajnos – így futok azért is, hogy példát mutassak. Szükség van a mozgásra. Mondjuk az ultra talán már túlzás, de ez azért kell, hogy a mozgás fontosságára könnyebb legyen felhívni a figyelmet. Persze ezen kívül sok másra is jó az ultra, ezt viszont csak az ultrafutók érthetik. Spártába szeretnék eljutni, hogy a futással kapcsolatos elképzeléseimet tekintve egy sikeres teljesítéssel feltegyem az i-re a pontot.

 

Varga Éva (Budapest)

Tavaly kezdtem futni és idénre a 2019 km elérését tűztem ki célul, június közepére meglett az első 1000, aminek roppant mód örültem. Két dolog miatt futok: először is, mert szeretek enni, másodszor, hogy legyőzzem az utálok futni érzést, amit, azt hiszem sikerült, annak ellenére, hogy vannak nyögvenyelős/pocsék edzések is. Régebben túráztam, imádom a hegyeket és az erdőt, így adta magát a terepfutás. A Visegrád trail volt idén a csúcspont, azt hiszem ez látszik a mellékelt képen az arcomon. 🙂

 

 

 

Vincze András (Göd)

Írhatom, hogy hivatali kötelességből is észre kellett vennem, hogy a Csupasport „Fussunk 500 kilométert az év végéig” felhívásunk, illetve egyben sportos játékunk abszolút főszereplői a nők. Mondjuk, ezen nem csodálkozom, mert a futás minden kihívását sokkal jobban bírják a hölgyek: kitartóbbak, nem nyafognak, célorientáltak. Ennek szellemében „első férfiúként” ezúton csatlakozom nagy tisztelettel e nagyszerű futótársasághoz, jelezve, hogy a csupasportos kihívás első pillanatától, azaz május elsejétől számolva július 14-ig 504.98 kilométert teljesítettem. Ha ez így megy tovább, akkor – a 2019-es edzések és versenyek eddigi átlaga alapján – december 31-ig meglehet a 3000 kilométer is. Klassz szám, tetszik – futok is utána!

 

Korábban írtuk:

Szeretsz futni? Tökéletes.

Nem szeretsz futni? Az sem baj, mert most egy jó lehetőséget kínálunk, hogy esetleg mégis kedvet kapj hozzá.

A Csupasport május elsején ünnepelte első születésnapját, és ennek apropóján egy különleges kihívással készültünk 2019 hátralévő hónapjaira.

A lényege igen egyszerű: fuss 500 kilométert!

Nem sok, ugye? Persze nem sok az ultrásoknak, maratonistáknak, edzettebb futóknak, de mi azt szeretnénk, ha az edzetlenebb futók, a teljesen kezdők is úgy éreznék – miért ne fussanak?

Vagy fordítsuk meg: miért fussanak?

Például az egészségükért. A jókedvükért. A futás jelentette flow-ért. Vagy akár azért is, hogy elbüszkélkedhessenek családtagjaik, barátaik előtt a Csupasport segítségével is – megcsinálták.

Honlapunk örömmel lehozza mindazon futó fotóját, nevét, kis élménybeszámolóját, aki túljutott az 500 kilométeren, és ezt szeretné futótársainak is elmondani.

Hogy mi a teendő? A május elsejétől kezdődő hetekben, hónapokban pláne húzzatok futócipőt, pulzusmérővel, telefonnal, netán homokórával vagy fejszámolással csekkoljátok le a távokat, és ha megvan az 500 kilométer, írjatok a csupasport@csupasport.hu címre. Küldjetek magatokról egy jó fotót, írjatok nevet, lakhelyet, meg négy-öt mondatot, hogy miért volt jó (vagy rossz… – de ilyet elképzelni sem tudunk) ez a sok-sok futás.

Lesz egy dicsőségfalunk, rajta mindazokkal, akik teljesítették a Csupasport első nagy kihívását.

Lehet komolyan venni a futás mellett a dicsőségtablót, lehet persze viccesen is üzenni vagy köszönetet mondani – a lényeg, hogy aki fut, írjon nekünk néhány sort.

Ez verseny lenne? Dehogy verseny. Nincsenek elsők és utolsók, mindenki, aki mozog, sportol, odafigyel az egészségére, a szemünkben győztes.

Ezért ha két óra alatt képes vagy lefutni az 500 kilométert, kérjük, ne egyből jelezd, ne vegyük el a többség motivációját – szigorúak leszünk, a „bemelegítő időszak” június végéig tart, addig meg sem nyílik a dicsőségfal, csak a júliustól érkező eredményeket tesszük majd ki (futni, kilométert gyűjteni persze májustól kell!). Nagyon bízunk a profi, félprofi futók csatlakozásában is – ti is küldjetek fotót, néhány sort, ösztönözzétek a kezdő sportembereket arra, hogy igenis érdemes magukra napi fél órát szánni.

Hú, a napi fél óra nem sok? Van, akinek sok, másnak nem az – naponta két kilométert kocogni (bemelegíteni, nyújtani és még zuhanyozni is…) talán még nem annyira megterhelő, de mivel mindenkinek lesz sok olyan napja, amikor nem tud sportolni, biztos, hogy az egyszeri futóadag ennél a két kilométernél nagyobb lesz. De úgy érezzük: még egy teljesen kezdő, aki életében nem futott egy métert sem, az is képes lesz teljesíteni kihívásunkat.

Természetesen itt a csupasport.hu oldalon és a Nemzeti Sport Csupasport mellékletében is folyamatosan követjük a kihívást – edzéstervvel, interjúkkal, ötletekkel, élménybeszámolókkal próbálunk mindenkit ösztönözni a csatlakozásra.

(És igen, a kis macera a végére: a dicsőségtablóhoz mindenkinek el kell küldenie majd a lenti dokumentumot kitöltve, de talán ez az 5-10 perces pluszmunka nem veszi el a kedveteket a remek futásoktól.)

Ezen a linken tölthető le a Csupasport hozzájáruló nyilatkozata fényképhez

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.