Jó erőben érzed magad? Akkor fuss 500 kilométert a Csupasporttal!

Íme, honlapunk kihívása 2019-re: fussatok, kocogjatok, szaladjatok – majd írjátok meg élményeiteket, küldjetek fotót, és szerepeljetek a Csupasport dicsőségtablóján! Első ránézésre talán soknak tűnik az 500 kilométer, de nem az: van rá nyolc hónap, és az a napi átlag két kilométer egy kezdőnek sem vészes. Május elsején rajt! Kattintsatok a részletekért!

Szeretsz futni? Tökéletes.

Nem szeretsz futni? Az sem baj, mert most egy jó lehetőséget kínálunk, hogy esetleg mégis kedvet kapj hozzá.

A Csupasport május elsején ünnepli első születésnapját, és ennek apropóján egy különleges kihívással készülünk 2019 hátralévő hónapjaira.

A lényege igen egyszerű: fuss 500 kilométert!

Nem sok, ugye? Persze nem sok az ultrásoknak, maratonistáknak, edzettebb futóknak, de mi azt szeretnénk, ha az edzetlenebb futók, a teljesen kezdők is úgy éreznék – miért ne fussanak?

Vagy fordítsuk meg: miért fussanak?

Például az egészségükért. A jókedvükért. A futás jelentette flow-ért. Vagy akár azért is, hogy elbüszkélkedhessenek családtagjaik, barátaik előtt a Csupasport segítségével is – megcsinálták.

Honlapunk örömmel lehozza mindazon futó fotóját, nevét, kis élménybeszámolóját, aki túljutott az 500 kilométeren, és ezt szeretné futótársainak is elmondani.

Hogy mi a teendő? A május elsejétől kezdődő hetekben, hónapokban pláne húzzatok futócipőt, pulzusmérővel, telefonnal, netán homokórával vagy fejszámolással csekkoljátok le a távokat, és ha megvan az 500 kilométer, írjatok a csupasport@csupasport.hu címre. Küldjetek magatokról egy jó fotót, írjatok nevet, lakhelyet, meg négy-öt mondatot, hogy miért volt jó (vagy rossz… – de ilyet elképzelni sem tudunk) ez a sok-sok futás.

Lesz egy dicsőségfalunk, rajta mindazokkal, akik teljesítették a Csupasport első nagy kihívását.

Valahogy így:

Csinos Szőke Hölgy (Magyarország)

Korábban még nem sokat futottam, de az életmódváltás mellé terveztem egy jó szabadidős sportot is: eleinte ugyan nehéz volt kétnaponta letudni az öt kilométerem, aztán belejöttem, és már októberre meglett az 500 kilométer. Futok tovább, jövőre megcélzom ott a háttérben azt a szép magas csúcsot is. Köszönet a férjemnek, hogy reggelente ő vitte suliba a gyerkőcöket, és köszönet a gyerkőcöknek, hogy bringával néha elkísértek a futásaimra. Egyszer elestem egy fűszálban, mint János bácsi a dalban, de megúsztam nagyobb sérülések nélkül.

 

Lehet komolyan venni a futás mellett a dicsőségtablót, lehet persze viccesen is üzenni vagy köszönetet mondani – a lényeg, hogy aki fut, írjon nekünk néhány sort.

Ez verseny lenne? Dehogy verseny. Nincsenek elsők és utolsók, mindenki, aki mozog, sportol, odafigyel az egészségére, a szemünkben győztes.

Ezért ha két óra alatt képes vagy lefutni az 500 kilométert, kérjük, ne egyből jelezd, ne vegyük el a többség motivációját – szigorúak leszünk, a „bemelegítő időszak” június végéig tart, addig meg sem nyílik a dicsőségfal, csak a júliustól érkező eredményeket tesszük majd ki (futni, kilométert gyűjteni persze májustól kell!). Nagyon bízunk a profi, félprofi futók csatlakozásában is – ti is küldjetek fotót, néhány sort, ösztönözzétek a kezdő sportembereket arra, hogy igenis érdemes magukra napi fél órát szánni.

Hú, a napi fél óra nem sok? Van, akinek sok, másnak nem az – naponta két kilométert kocogni (bemelegíteni, nyújtani és még zuhanyozni is…) talán még nem annyira megterhelő, de mivel mindenkinek lesz sok olyan napja, amikor nem tud sportolni, biztos, hogy az egyszeri futóadag ennél a két kilométernél nagyobb lesz. De úgy érezzük: még egy teljesen kezdő, aki életében nem futott egy métert sem, az is képes lesz teljesíteni kihívásunkat.

Természetesen itt a csupasport.hu oldalon és a Nemzeti Sport Csupasport mellékletében is folyamatosan követjük a kihívást – edzéstervvel, interjúkkal, ötletekkel, élménybeszámolókkal próbálunk mindenkit ösztönözni a csatlakozásra.

(És igen, a kis macera a végére: a dicsőségtablóhoz mindenkinek el kell küldenie majd a lenti dokumentumot kitöltve, de talán ez az 5-10 perces pluszmunka nem veszi el a kedveteket a remek futásoktól.)

Ezen a linken tölthető le a Csupasport hozzájáruló nyilatkozata fényképhez

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.