Kihívásunk: köszönjük a sok futást!

Ha július és augusztus, akkor nyár, hőség – és persze futás. A Csupasport újabb nagy kihívást hirdetett, amelyen természetesen nyerni is lehet. Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott, és beküldte élménybeszámolóját!

Tíz nap kellett ahhoz, hogy első teljesítőnk „célba érjen”, Stomp Gábornak ez ujjgyakorlat volt. Nem sokkal később első hölgyversenyzőnk, Rosta Gyöngyi is jelezte, megvan a százas, majd kezdő futóként Pordán Hajnalka, rutinos sportolóként pedig Négele Zsuzsanna is végzett. Szakácsné Mádi Andrea igazi hobbifutóként minden kilométernek nagyon tudott örülni. Asztalosné Somogyi Katalin már rutinos Csupasport-futó, a tavalyi kihívásunkon is részt vett, Hozás Zoltánhoz hasonlóan, aki novemberben első maratoniját teljesítené. Galgóczi Dóra sosem hitte volna, hogy az élete részéve válhat a futás, és tessék. Seres Gábor kedvence az aszfalt – és a naplemente. Móritz Bence a végén húzott nagyon bele, hogy meglegyen a száz kilométer, Hudák Alexandra pedig a félmaratoni és a maratoni után már az ultrázást is kiszemelte magának.

Asztalosné Somogyi Katalin (Lepsény)

Szeretem a kihívásokat, három éve próbálok rendszeresen futni. A tavalyi 500 kilométeres kihíváson nyertem BSI-nevezéseket, így már négy félmaratoni távot teljesítettem. A Vivicitta online futást a Balatonnál futottam. Inkább egyedül szeretek futni, úgyhogy a Covid nem változtatott a szokásaimon, és az idő alatt is gyakran húztam futócipőt. Bár én nem voltam “bezárva”, 25 éve vagyok ápolónő.

 

 

Galgóczi Dóra (Dunakeszi)

Negyvenkét éves elmúltam, sohasem szerettem a futást, jelentős túlsúlyom van, de rászántam magam, hogy ez megváltozik. A változás oka a 2020 márciusában kezdődő és nyolc hétig tartó háti idegbecsípődés volt. Annyira szenvedtem és tehetetlen voltam, hogy sok mindent átértékeltem. Végül a csontkovács segített rajtam, és elhatároztam, hogy változtatok, ezért kocogni kezdtem májusban. Kezdetben a napi 1-2 kilométert alig bírtam megtenni, de mára elértem, hogy heti öt alkalommal 5-7 kilométert kocogok. A tempóm lassú, de a megtett kilométereket megállás nélkül teljesítem. Május óta kb. 220 kilométert kocogtam, amelyből százat sikerült az utolsó egy hónapban teljesíteni. A célom, hogy ezt folytassam, illetve életem részévé váljon a futás – amit sosem hittem volna.

 

Hozás Zoltán (Gógánfa)

Lassan már másfél éve, hogy először lementem az atlétika pályára futni pár kört, akkor még nem gondoltam volna, hogy az életem szerves része lesz ez a tevékenység. Az első versenyem után kezdtem el igazán megszeretni ezt a sportot, addig jobbára a fogyás és az erőnlétem fejlesztése motivált, ugyanis az egyetemi évek alatt sikerült elhanyagolnom magam, és nem éreztem olyan komfortosan magam a bőrömben, mint azelőtt. Kezdetben inkább aszfalton futottam, de pár hónap után kipróbáltam a terepfutást is, ami még nagyobb élményt nyújtott számomra. Július közepe óta 10 futással teljesítettem a 100 km-es távot, a tavalyi 500 km-es kihívást is lefutottam és nyertem is egy könyvcsomagot, ezt nagyon köszönöm nektek! Novemberben tervezem teljesíteni az első maratonimat, jelenleg ez motivál a leginkább.

Hudák Alexandra (Szarvas)

2010-ben kezdtem el rendszeresen futni, de az első amatőr versenyemre csak 2018-ban került sor. Ezt követően fokozatosan emeltem a távokat, majd lefutottam életem első félmaratonját, majd a maratoni távot is. A következő célom megpróbálni egy „rövidebb” ultratávot lefutni.

 

 

 

 

Móritz Bence (Herény)

Az Ultrabalaton virtuális váltójának teljesítésén felbuzdulva csatlakoztam ehhez a kihíváshoz is. A hőséget kicselezve jellemzően az esti órákban teljesítettem az aznapra kitűzött futásokat. Hol városban, hol terepen és volt, amikor a Balaton partján fogyasztottam a kilométereket. A „hónap” elejét egy kissé lazára vettem, rövidebb távokkal, ritkább futásokkal, így aztán szégyenszemre pár nappal a határidő lejárta előtt még 30 km mínuszban voltam, de egy utolsó esti nekirugaszkodással sikerült letudni a 100-ast. Ugyan most csak magunkat, nem pedig egy csapatot kellett ösztökélni, ez sem mindig egyszerű, sőt. Újfent köszönet a kezdeményezésért és nem utolsó sorban a motivációért! Várjuk a következőt!

 

Négele Zsuzsanna (Söréd)

Negyvenhárom éves vagyok, két gyermek büszke édesanyja. Tizenhárom éve vált a sport a mindennapjaim részévé és immár hét éve rendszeresen futok. A terep az én világom, ott tudom átélni a teljes szabadság érzését. A futás minden percét élvezem, nem volt ez másként a hőségfutással sem. Futok, ameddig hajt a szívem és visz a lábam…

 

 

Pordán Hajnalka (Polgárdi)

Örömmel olvastam a 100 km-es nagy hőségkihívásról. Teljesen amatőrként jóleső érzés, hogy én is meg tudtam csinálni. Többszörösen hátrányos helyzetben ( 40+ életkor, magas BMI index, nulla sportmúlt), abszolút kezdőként mentem ki futni február végén, leginkább fogyás céljából. Futni még azóta sem tudok, de szorgalmasan kocogok. Engem lepett meg a legjobban, hogy nem keresem a kifogásokat, hanem megyek és kocogok. A nyáron már egy virtuális „futáson” részt vettem. Akkor 10 nap alatt 40 km-t vállaltam és teljesítettem. Azért mertem belevágni ebbe a kihívásba is, mert nincs kikötve, hogy szigorúan csak futva teljesíthető. De ha elkezdtem, akkor már becsületbeli ügynek tekintem. Most 15 alkalom kellett a 100 km-hez. A legjobb az egészben, hogy a gyerekeim is kísérnek néha, illetve hogy már több mint 3 egységet csökkent a BMI indexem. Kíváncsian várom, hogy a téli nemszeretem időben milyen lesz futni.

 

Rosta Gyöngyi (Budapest)

Tavaly novemberben elhatároztam, hogy 2020 a gyorsulás éve lesz és, hogy „nem futok én hosszút, nem nekem való”, de 2020 senkinek sem a tervek szerint alakult. Természetesen nekem sem. Így nemhogy nem futok hosszút, de március óta minden hónapban túlfutom az előző hónapban szorgosan gyűjtögetett kilométereket és ezt a hőség sem akadályozza meg. Sosem erősítettem a hajnali futók táborát, inkább munka után 4-5 körül indulok a bejáratott köreimre, ahol minden nap méterre pontosan ugyanott találkozom a jól ismert, elgyötört arcokkal, akikkel egy kósza biccentéssel konstatáljuk, hogy nem, ma sincs hidegebb. De nekünk ez ugye jó, mi ezt szeretjük. Remélem, hamarosan a versenyeken is lesz alkalmunk találkozni a megszokott kis társaságainkkal, de addig is pörögjenek a kilométerek és élvezzük ki minden kis utunkat, mert ezt senki nem veheti el tőlünk.

Seres Gábor (Kiskunfélegyháza)

Három-négy éve kezdtem el futkorászni, akkor még csak alkalmanként, tavaly óta viszont már mondhatni az életem része a futás. Az 500 km-es kihívás teljesítéséről még lecsúsztam, ezt a mostanit viszont már könnyen teljesítettem, pusztán a naplementéket kellett megvárni. Az aszfalt a fő környezetem, de terepeseményeken is szívesen veszek részt. Az idei fő célom az első maratonom teljesítése, remélem, erre októberben nem virtuális esemény formájában alkalmam is lesz.

 

 

 

stomp gábor

Stomp Gábor (Miskolc)

„MINDEN SIKER OTT KEZDŐDIK, HOGY AZT MONDOM: MEGPRÓBÁLOM!“
2019-ben öt hónap alatt 569 km-t futottam össze a „Fuss 500 kilométert a Csupasporttal” elnevezésű játék keretében és mivel szeretem a kihívásokat, nem volt kérdés számomra, hogy részt vegyek-e a „Nagy hőségfutás” játékban is. Hajnali futóként szerencsére engem a hőség egyáltalán nem akadályozott a teljesítésben, inkább a korai órákban való felkelést és az ezzel járó fáradságot kellett legyőznöm. Az eredmény: 10 nap alatt 6 futással 121 km-t teljesítve sikerült befejeznem a „Nagy hőségfutás” kihívást is, ami a tavalyi 500 kilométerhez képest lényegesen könnyebben ment, ezért bízom benne, hogy a következő megmérettetés embertpróbálóbb lesz. Várom a következő kihívást… Köszönöm a lehetőséget a Csupasportnak és sikeres teljesítést kívánok Mindenkinek!

Szakácsné Mádi Andrea (Sárbogárd)

Három éve húztam futócipőt először. 51 évesen, 3 gyönyörű nagylány anyukája és egy 14 hónapos nagyfiú nagymamájaként szorgalmasan gyűjtögetem a kilométereket. Igazi hobbifutó vagyok, minden megtett kilométernek nagyon tudok örülni. Szeretem a futóversenyek hangulatát, de az idei év virtuális kihívásaiban is részt veszek. A helyi futóközösségben nagyon jól érzem magam, a közös futások nagy sikerélményt adnak. 10 és 26 km közötti távokkal, 7 alkalommal futottam meg a 100 km-t. Köszönöm a kihívást, legyen következő!

 

 

 

Korábban írtuk a játékról:

Fittnek érzi magát?

Nem riad vissza a kihívásoktól? Akkor sem, ha 30 Celsius-fokban kell izzadni?

Netán szeretne életmódot váltani, esetleg fogyni?

És esélyt kapna értékes nyereményre?

Akkor mindent bele – csatlakozzon kihívásunkhoz!

Tavaly tavasszal azt kértük olvasóinktól, hogy nyolc hónap alatt 500 kilométert fussanak. Bemelegítésnek jó volt: akadt, aki a nyár elejére teljesítette a penzumot, más december végére húzott bele, és akkor jelezte, hogy megvan. Néhány hete jött az újabb kihívásunk, akkor a koronavírus-járvány miatt próbáltunk némi mozgást csempészni a mindennapokba, az Ultrabalaton jegyében hirdettünk 221 kilométeres virtuális (telefonos, e-mailes, átkiabálós) váltófutást. Egészen elképesztő módon 54 csapat mintegy 7-800 futóval teljesítette a kihívást.

Ezúton is köszönjük – itt pedig az örök dicsőségfalunk, amelyen mindenki megtalálhatja magát vagy egy kattintással a csapatát.

És készül az újabb dicsőségfal, amelyre ismét kiváló sportemberek kerülnek fel. Hiszen jön a Nagy hőségfutás július 15. és augusztus 15. között. A cél: egy hónap alatt 100 kilométer!

Valakinek kevés, másnak sok, de úgy hisszük, azok is sikerrel vágnak neki a távnak, akik még csak ismerkednek a futással. Hiszen ez nem verseny: lehet száguldozni, lehet kocogni, lehet belesétálni, kinek mit bír a lába, mit bír a lelke.

Aki augusztus 17-ig beküldi nevét, fotóját (bizony, a váltófutással ellentétben most jöhet név, jöhet fotó), és persze e-mailben mellékelve a néhány mondatos kis élménybeszámolót, azt ábécérendben feltesszük dicsőségfalunkra, hadd büszkélkedjen barátai, ismerősei előtt. Várunk profikat, akik az UTT-t vagy az Ultrabalatont is néhány óra alatt teljesítik, és várunk amatőröket is, akiknek sokszor problémát, de nem leküzdhetetlen problémát okoz az a napi négy-öt kilométer. Természetesen várjuk azokat is, akik korábbi kihívásainkat már teljesítették.

A csupasport@csupasport.hu címre várjuk a beszámolókat, és kérjük, a GDPR miatt küldjék vissza nekünk ezt az alábbi papirost is. Tényleg csak néhány perces macera, nem annyira vészes!

Nyilatkozat fénykép közzétételéhez

A végére hagytuk a mézesmadzagot, hiszen értékes nyereményünk is van: a gyulai Hőforrás Hotel jóvoltából egy 2 főre szóló 3 nap/2 éjszakás vouchert sorsolunk ki a teljesítők között.

A gyulai Hőforrás Hotel Magyarország első futóbarát szállodájaként ősz végéig minden héten sport- és gyermekanimációs programokkal várja a vendégeket. Érkezzen Gyulára párjával vagy családjával, a Hőforrásban garantálható az élményekkel teli pihenés. Keresse ajánlatainkat honlapunkon!

www.futobarathotel.hu

(x)

 

Továbbá a futók körében nagy népszerűségnek örvendő Futóarcok könyvünkből is gazdára talál öt példány.

Kedves olvasók, kedves futók: nagy-nagy hajrá mindenkinek!

Játékszabályzat

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.