BOGI BLOGJA Futódrukk: gyújts meg egy füstölőt!

Mindenki másképpen éli meg a futóversenyek okozta izgalmakat, és az is izgul, aki szerint a rajtig nemhogy fel, inkább lemegy a pulzusa – Bogi különféle nyugtató praktikákkal szolgál.

Annyit írtam már a futás sötét oldaláról, hogy úgy döntöttem, most is erről írok. Ezen belül is kedvenc témám a neurózis, nem lehet betelni vele, bár, mint az Idegbeteg Hobbisportolók Társaságának alapítójaként és egyben egyetlen tagjaként hogyan is prédikálhatnék arról, micsoda örömfutás volt ez vagy az a verseny. És most térjünk rá a legális drogokra, amelyeket patikákból, kocsmákból, sima boltból tudsz beszerezni, ha a feszültség már elviselhetetlen.

Természetesen nem bátorítok senkit semelyik használatára, én sem vagyok híve a sörön kívül semminek, házi sámánom meg nincs, aki elűzné a gonosz szellemeket.

FOLYÉKONY GYÜMÖLCS, GABONA

Már egy hete nem tudsz aludni a parától, mert a hét végén verseny lesz. Egy-két sör vagy egy pohár bor belefér estére. Nem keverjük, nem indítjuk a reggelt gin tonicos limonádéval. Legalábbis verseny előtt semmiképp.

Bár kevés spirituális, szakrális rituálé létezik, ahol a negyedik dimenzió nem valami gaz vagy ihatatlan lötty elfogyasztásával tárulna ki, esetünkben szerencsénk van, mert elég sok templom található a városban.

Szokás mondani, hogy a zuhanó repülőn nincs ateista, na, szerintem, verseny előtt is megcsappan a létszámuk. Nem járok misére, mindenesetre az atya által elfogyasztott misebor beszerzési helyét érdemes megtudakolni. Ha méltó arra, hogy a Heilige Messe egyik kardinális szereplője legyen, csak jobb lehet, mint a nonstop alsó polcáról felkapott kocsiskadarka.

ANTIDEPÓ

Ha eddig nem szedted, ne most rohanj a körzetes pszichiáterhez felíratni valami ukrán lónyugtatót. Tudom, anyád Valerianája semmit nem ér. Amúgy az ordibálás és nyomdafestéket nem tűrő káromkodás tök jó lehet, ha nem laknának a háztömbben még vagy kétszázan, így ezt maximum a civilizációtól távol, valami dzsindzsásban lehet abszolválni hörgős halálmetálra.

Harminc négyzetméteren kapcsolj be meditációs zenét, gyújts füstölőt, helyezd magad kényelembe, és próbálj minél jobban ellazulni.

S e nagy lazulásban képzeld el a versenyszituációt, ahogy könnyedén suhansz, mint a szél, és miközben haladsz előre, „lemészárolod” a mezőnyt, s a hőségben szinte érzed is, ahogy a rád fröccsenő vér hűsíti a bőröd, miközben megfogalmazod, hogy mindez ártalmatlan képzelődés, de azért a nemsokára esedékes vacsora húsos felét inkább műanyag késsel vágd össze.

DOHÁNY

Már tíz éve leszoktál, de most, a nagy pánikban rád tört a vágy, hogy elpökkints mondjuk egy kartonnal, ráadásul fater a konyhaasztalon hagyott egy csomag lantos Malbit. Most lehetne írni, hogy mit szívj inkább, de ha már mindenképp valami pótcselekvésre van szükség a versenyt megelőző napokban, egy hasonlóan káros szenvedélynek hódolok: zabálok, mintha nem lenne holnap.

Igen, legalább hatvan kilóval többnek látom magam a tükörben, de a tüdőm legalább kátránymentes, bár már annyira tele van pollennel és egyéb gazzal, hogy nem hiszem, hogy a füstféléknek jutna hely.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.