Ha Gömbvillám, akkor futás!

Nagy sikert aratott a járványhelyzet kezdetén indított Fittmaradok kampány, hamarosan pedig kezdődik a Gömbvillám-edzésprogram, amelyre január 15-ig jelentkezhetnek a szabadidős sportolók.

A járványhelyzet miatti tavaszi karanténkorszak idején indult a Lőrincz Olivér és Moós Gergely által vezetett Plandurance-csoport „Fittmaradok” kampánya, s most, az új év kezdetén újabb fejezet nyílik, ugyanis kezdődik a szabadidős sportolók felkészülését segítő Gömbvillám-program.

A márciusi időszakban a tizenhat hetet felölelő edzésprogrammal több mint nyolcszáz futót sikerült megmozgatni, s a kocogni vágyók újabb ingyenes edzéslehetőséget kapnak a szakmai műhely jóvoltából. Cél a harmincpercnyi, megállás nélküli kocogás!

Moós Gergely – aki anno a Dagadt Köcsög blog, majd a népszerű futócsoport alapítója volt – korábbi önmagát látja, és tükröt is tart maga elé, amikor az ingyenes futóprogramjuk kapcsán mozgásra, kocogásra biztatja az embereket.

„Nagyon élesen él bennem az emlékkép, amikor százhuszonnégy kilósan ülök a fotelben. Térdemen a laptop, a tévé a háttérben megy, és csak hallgatom, a távirányító pedig kényelmesen elfekszik a hasamon. Úgy ülök a fotelben, hogy ha harminc-negyven centi magasra feldobom a tévé távirányítóját, akkor becsapódik, vet némi hullámot, aztán úgy marad, megáll a pocakomon. Emlékszem, mennyire szégyelltem és utáltam magam akkoriban, de nem volt kitől segítséget kérnem…”

Nos, most a mozogni és fogyni vágyóknak van kapaszkodó, ugyanis elindul a Gömbvillám-edzésprogram, amelyre január 15-ig lehet jelentkezni, s a személyre szabott edzési zónák kiválasztása után január 18-án kezdődhet is a mozgás, a felkészülés, mondjuk, akár az első tavaszi megméretésre is – de az sem baj, ha valaki csak feláll a fotelból és kocogni kezd.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.