Háromszáz éves szabad királyi ünnep

Először rendeznek Szegeden 12 órás éjszakai futóversenyt, amely része a város idei sportesemény-sorozatának, s a tervek szerint az augusztus 24-i és 25-i viadal egyben hagyományteremtő is.

Sporttal is ünnepli Szeged, hogy idén 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját, így előbb úszóversenyt tartottak a Szegedi Sport és Fürdők szervezésében, hétvégén pedig éjszakai futásra kerül sor.

Az úszásnál a 300 évnek megfelelően 300 kilométer volt a cél (a 346 résztvevő, köztük Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, aki 420 kilométert teljesített végül), a futásnál viszont könnyedén összejönne a spártai szám, ezért az idei eredmény referenciául szolgál a következő évekre, mivel a cél, hogy a hagyományteremtő futáson jövőre megjavítsák az idei eredményt.

„Szegeden korábban nem volt még ilyen rendezvény, amelyre az újszegedi liget tavasszal átadott futópályáján kerül sor, s amelyen fénytechnikával, meglepetésekkel is készülünk – kezdte Udvari Krisztina, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. marketingmenedzsere. – Az előnevezések alapján háromszázkilencvenkilenc indulónk van, de ez a szám biztosan növekszik még, mivel többen is jelezték, hogy személyesen neveznek. A pálya hossza másfél kilométer, vagyis ha mindenki csak egy kört fut, máris bőven meglesz a háromszáz kilométer, sőt!”

A Run Night is része a szegedi Fitt Family kihívásnak, amelyen a családok 14 különböző rendezvényen vehetnek részt, pontokat gyűjthetnek, az egyes kategóriák legjobbjai pedig bérleteket nyerhetnek. Lehet(ett) korcsolyázni, úszni, volt már gyalogos teljesítménytúra, kerékpárostúra, honvédségi akadályfutás, most pedig következik az éjszakai futás, utóbbinak egyébként Szujó Zoltán a házigazdája, aki fut is szombat éjjel.

A Run Night augusztus 24-én, szombaton 18 órakor közös bemelegítéssel kezdődik, majd következik a látványos elemekkel tűzdelt élményfutás, a futni vágyók vasárnap reggel 6 óráig csatlakozhatnak. A viadalon Vizi András futónagykövet vezetésével a Polar futóklub tagjai is részt vesznek, nekik is köszönhető, hogy aktív futóközösség van Szegeden, szóval a szervezők reményei szerint szép eredményt érnek, hogy jövőre megdönthessék.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.