Hatodik hely a hongkongi terepversenyen

Egyik legnagyobb eredményét érte el Csillag Eszter az Ultra-Trail World Tour idei első állomásán, ráadásul egyéni csúcsát is megjavította, elsősorban helyismeretének köszönhetően.

A tavalyi, malajziai Magnificent Merapoh Trail terepverseny 100 kilométeres távjának megnyerése után újabb jelentős sikert ért el Csillag Eszter, a Hongkongban művészettörténészként doktori képzést végző ultrafutó. Tavaly kislánya, Emma születése után hat hónappal kilencvenegy kilométer után kénytelen volt feladni a hongkongi Ultra-Trail World Tour-versenyt, idén viszont 13:34:23-as idővel hatodikként végzett az Ultra-Trail World Tour első állomásán.

Egy hétig együtt készülhetett a versenyen szintén induló, az utóbbi években több nagy sikert elérő 2018-as skyrunning-bajnok Ragna Debatsszal és férjével. Miközben ők edzettek, gyermekeik együtt játszottak – ez is megalapozta a későbbi sikert.

„Sokat segített, hogy ismertem a pályát és edzhettem is rajta – mondta Csillag Eszter a Csupasportnak. – Jól jött, hogy ismertem a Tai Mo Shan-hegyet, ezért nem ért váratlanul, amikor kilencven kilométer után fel kellett mászni kilencszáz méter magasra. Motivált a tavalyi kudarc, szerencsére végig stabilan futottam, javítottam az időmön is, és végig tartottam magam ahhoz, amit előre elterveztem.

Figyelnem kellett, nehogy az elején elfussam a versenyt, mert a terep sík, ezért nagyon ügyeltem, hogy betartsam a megadott pulzusszámot, ne foglalkozzak a helyezéssel, és csak magamra koncentráljak, ráadásul ideális futóidőben versenyezhettünk.

A hatodik hely mellett örülök még annak, hogy megjavítottam a száz kilométeres időmet, és felmérhettem, hogyan állok a többiekhez képest. Ugyanakkor szeretnék továbbfejlődni a következő versenyekre.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.