Így is lehet: elértük a francia erkélyfutót

Barcelona utcái helyett hétméteres erkélyén futotta le a maratoni távot Elisha Nochomovitz. A francia sportoló a Csupasportnak mesélt rendhagyó teljesítményéről.

Hol fussunk a járvány idején? Bár Franciaországban egyelőre nincs kijárási tilalom, a Toulouse-ban élő Elisha Nochomovitz úgy döntött, a mindössze hétméteres erkélyén futja le a maratoni távot, így több mint hatezer alkalommal kellett elmennie az egyik végéből a másikba.

Megtehette volna, hogy másokhoz hasonlóan ő is a szabadban fut, ami kétségtelenül egyszerűbb és kényelmesebb lett volna, csakhogy szerinte nem szerencsés, ha mindenki kimegy sportolni, azzal ugyanis nehezítik a járvány terjedésének a megfékezését.

Furcsa maratonijának tehát egyfajta üzenete is volt, ezúttal az is másodlagos, hogy hat óra negyvennyolc perc alatt teljesítette a távot.

A barátnője közben folyamatosan vitte neki az üdítőket és az M&M’s cukorkákat – a frissítéssel tehát nem volt gondja –, és persze a szomszédok is jól szórakoztak. A Csupasport a közösségi oldalán elérte Elisha Nochomovitzot, aki a következőképp mesélt az erkélyen teljesített maratonijáról.

„A barcelonai maratonira készültem, de a járvány miatt ezt is törölték, én viszont nem akartam, hogy kárba vesszen az addig elvégzett munkám – mesélte. – A kormány arra kért mindenkit, hogy aki tud, maradjon otthon, én pedig bizonyítani akartam, hogy ha nagyon akarjuk, így is tudunk sportolni. Továbbá szerettem volna ezzel is támogatni az egészségügyben dolgozókat, akik elképesztő munkát végeznek ezekben a hetekben.”

 

 

„Korábban már harminchat maratonit futottam, van némi tapasztalatom, és imádom ezt a távot. A barátnőm végig támogatott, hozta a frissítőket, és futónagykövetként a követőimmel, a csapattársaimmal is állandó kapcsolatban voltam” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy az egészben mi volt a legnehezebb, azt válaszolta, hogy a monotonitás, ami, lássuk be, érthető. Kevés embernek lett volna türelme ahhoz, hogy egy hétméteres „pályán” oda-vissza futkosson.

„Oda-vissza szaladgáltam, mint egy kutya. Az időeredményem sem a legjobb, de a körülmények tükrében talán érthető, hogy nem tudtam megdönteni az egyéni rekordomat…”

Sajnos manapság egyre többen kénytelenek hasonló kényszermegoldást választani. Nemrég Kínában Pan San-cu több mint hatezer-kétszáz kört futott az ágya körül, összesen ötven kilométert teljesített így, mindössze 4 óra és 48 perc alatt. Mint mondja, már napok óta nem mozdult ki, és nem bírt tovább egy helyben ülni. Alighanem egyre többen érzünk hasonlót.

Fotó: Elisha Nochomovitz/Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.