BLOGRA FUTOTTUNK Izomlázkellékek: kert, tégla, vizesflakon

Blogszörfösünk sem tehet mást, mint mindenki ország-, sőt világszerte: saját környezetében oldja meg a napi sportolást. Hédi találékonynak is bizonyult, olyannyira, hogy izomlázat kapott. Ki hogy áll az otthoni edzésekkel?

Eltelt egy hét ebben a zavaros, aggasztó időszakban. Mindenki megismerkedett a home office kifejezéssel, sokan rádöbbentek, hogy nem is olyan egyszerű tanítani a gyerkőcöket, az is kiderült, hogy jóval többet esznek a srácok, mint gondoltuk, néhány óránként etetni kell a fiókákat. Bevásárláskor gyakorolhatjuk a futást és a különféle küzdősportokat is, amikor megküzdünk egy-egy liter olajért vagy éppen gumikesztyűért. Jómagam még nem tudtam beállni egy testhezálló rendszerre, összevissza csinálok mindent, próbálok mindenfelé megfelelni.

Persze mindent meg lehet szokni, és alkalmazkodunk az extrém helyzethez, de időbe telik.

Ennek most a sport látja kárát, és bármilyen furcsa, most kevesebb időm van rá, mint amikor normál rendben dolgoztam. Természetesen igyekszem sportolni, próbálom a napi rutint kialakítani, hogy a testedzés is beleférjen, mert szükségem van rá. Az erősítő gyakorlásokat otthon oldom meg, leginkább a kertben, ehhez remek eszközöket találtam: két tégla, egy betondarab, vizesflakon, polifoam. Az első ilyen edzés után olyan izomlázam lett, hogy kifejezetten kedvet kaptam hozzá, mondván, mennyire hatékony. Továbbá rengeteg otthoni edzésvideót, bejegyzést találhatunk, profi edzők adnak tippeket, s láthatjuk, a hozzánk hasonló amatőrök hogyan oldják meg a mozgást – szerencsére a TRX-edzőm is tart online tréningeket.

Futni is eljárok, ameddig nem mondják azt, hogy nem ajánlott – vagy tilos.

Őszintén szólva, nem is értem a sok megmondó embert a portálokon. Azért, mert ők nem futnak, szerintük felelőtlen, aki kimegy kocogni, mert kockáztatja nemcsak a fertőzést, hanem az esetleges sérülést is. Mint ahogy azt a múltkor írtam, én jogkövető, a szabályokat betartó ember vagyok, s mivel a kocogás megengedett, nem értem a sok kirohanást. Megjegyzem, megsérülni otthon is lehet, bármikor. Ha valaki most úgy érzi, inkább nem sportol a szabadban, természetesen szíve joga – én ezt elfogadom, ugyanakkor tisztelettel kérem, hogy ő meg fogadja el az ellenkezőjét. Ne kritizálja azt, aki úgy dönt, hogy nekiindul, hiszen betartjuk a kért távolságot, azt is, hogy egyedül vagy maximum családtaggal megyünk ki, és nem most futjuk életünk legjobb időeredményeit.

A lakóhelyemen tényleg alig vannak az utcákon, nyugodtan futhatok, kocoghatok negyven-ötven percet – szóval, „keep calm”, és ne ítéljünk el másokat, mert azt csinálják, ami egyébként megengedett.

21097KK. WORDPRESS.COM

Koffein Kapitány is szerencsére úgy gondolja, amennyire a térdei engedik, elmegy futni, és szerintem egész jól halad a visszatérésben! Ráadásul már remek keresztedzést is kitalált magának, merthogy úszni most ugyebár nem lehet.

 

ROADRUNEERDIARY.WORDPRESS.COM

Reni is sérülésből igyekszik felépülni, bringázik, sétál a gyerkőcökkel – most nem is lehet nagyon mást csinálni. Az otthoni erősítés még nem esett jól neki, de úgy hozta az élet, hogy most aztán van ideje regenerálódni.

UTRAKELEK.WEBNODE.HU

A szerző ebben a helyzetben úgy döntött, hogy kiköltözik a nyaralóba, távol a város nyüzsijétől, így nyugodt környezetben futhat – ha nem is a korábban megszokott távokat.

BARATRUNNING.COM

Íme, a március elején (még) megtartott Balaton Szupermaraton beszámolója. Becsüljük meg, mert egyre kevesebb versenybeszámolót olvashatunk, érthető okokból. Jó volt olvasni, nem szerepelt még benne a rettegett szó. A szerző a jó hangulatú versenyen összesen kilencvenöt kilométert teljesített, 9:21:21 óra alatt.

Végezetül kigyűjtöttem néhány otthoni edzéssel kapcsolatos videót. Aki kedvet érez hozzá, és nem akar eltunyulni, de szüksége van profi edzői tanácsokra, online edzésanyagra, azoknak hasznosak lehetnek a kisfilmek:

A BiotechUSA ajánlására otthoni edzés, eszközök nélkül.

A shopbuilder.hu oldalon szerepel hölgyeknek rövid videó a farizomgyakorlatról.

Online edzés Rubint Rékával – mit ne írjak, kőkemény egy óra volt…

S hogy az Ultrabalaton-felkészülés sem állhat meg – 25 perces intervalledzés a ChickenLegsszel!

S végül, de nem utolsósorban egy vicces videó a futópados „ultrafutásról”, amelyben a vendég a pados futás világrekordere, Csécsei Zoltán volt.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Ne dőljünk be mindennek!

KREMLICZA LEVENTE

A jelenlegi helyzetben sokan szeretnék az immunrendszerüket felturbózni, hogy kisebb eséllyel betegedjenek meg. Sosem látott módon fogynak a vitaminkészítmények, immunerősítők, ami alapvetően jó dolog, bár ezt sem érdemes túlzásba vinni, mert az ártalmatlannak vélt C-vitamint is „túl lehet tolni”. Ahogy lenni szokott ilyenkor, megjelentek a helyzetet kihasználók is, akik csodaszereket árulnak jó pénzért. Méregtelenítő teák, varázskristályok, aloe verás immunerősítők, és még sorolhatnám, mi mindennel próbálják meg átverni az embereket. Egyes készítményeknek lehet pozitív hatása (bár a legtöbb a placebohatáson alapul), de ettől még nem védenek meg minden a koronavírustól, az influenzától, a földönkívüliek inváziójától, de még csak a másnaposságtól sem. Az immunrendszer olyan összetett, hogy külön tudományág épül rá, millió részlet befolyásolja, nem lehet egy-egy táplálékkiegészítővel csodát tenni vele. A védekezőképességünk a táplálkozás, alvás, testmozgás hármasán alapul, azaz az életmódunkon – ha az rossz, akkor a világ összes vitaminja, csodateája is kevés, hogy erős immunrendszerünk legyen. A túl nagy hatást ígérő termékeknél mindig gyanakodjunk, mert nincs olyan, ami mindenre jó lenne, kivéve a nagyfater 62-es házi pusztítóját, amellyel egyszerre lehet fertőtleníteni és felnit tisztítani.

Szóval, ne dőljünk be a túl jól hangzó reklámoknak, mert ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában tényleg nem igaz. Rosszabb esetben az adott termék nemcsak hatástalan, de káros is lehet, az emberi kapzsiság nem ismer határokat. A legfontosabb, hogy gyógyszert csak gyógyszertárban vegyünk, s a vitaminkészítményeket is érdemes ott beszerezni.

Bármennyire is szeretnénk a saját és szeretetteink egészségét megvédeni, mindig gondolkodjunk kritikusan, és csak legálisan forgalmazott, ellenőrzött termékeket vásároljunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.