Jön Nagy László első félmaratoni futása

A kiváló kézilabdázó a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon áll rajthoz, és reméli, sikerül megdönteni 18 kilométeres egyéni rekordját. Információk, érdekességek a vasárnapi versenyről.

Nagy László, az elmúlt harminc év legeredményesebb magyar kézilabdázója nem véletlenül kapta a 19-es rajtszámot a 34. Wizz Air Budapest Félmaraton előtt, írja hírlevelében a szervező Budapest Sportiroda. A mezén ugyanis ez a szám kísérte végig szinte egész pályafutását.

„A maratonival már régóta kacérkodtam. Bár fiatalabb koromban nem nagyon szerettem futni, pályafutásom vége felé azt éreztem, hogy jobban kell magamra figyelni, hogy a teljesítményem továbbra is topszintű maradjon – magyarázta Nagy László. – Az edzéseken is egyre többet futottam, és úgy éreztem, hogy a testalkatomhoz és a súlyomhoz képest nagyon is koordináltan és zökkenőmentesen tudok egyre többet futni. Szűcs Antallal, a veszprémi csapat gyúrójával – aki 2001-ben országos bajnok volt maratoni futásban – sokat beszélgettünk erről, a tanácsait megfogadtam, és úgy gondoltam, hogy a realitás egyelőre a félmaratoni.

A maratoni nagyobb mennyiségű energiát venne igénybe, ám a huszonegy kilométerre való felkészülést maradéktalanul bele tudom illeszteni a mindennapjaimba.

A célidő nem foglalkoztat, inkább az a tervem, hogy egy jó hangulatú félmaratonin biztosan célba tudjak érni. Az eddigi leghosszabb futásom tizennyolc kilométer volt, és remélem, a »szuflámmal« huszonegy kilométeren sem lesz gond.”

A 34. Wizz Air Budapest Félmaratont szeptember 8-án rendezik. A BSI mintegy tízezer egyéni félmaratonistát, az NN Páros Félmaratonra és a Laufenn Trió Félmaratonra négyezer futót, a 2.3 kilométeres Lágymányos-körre ezer résztvevőt vár, derül ki a hírlevélből. Mintegy 80 országból több mint kétezer külföldi futó érkezik, legtöbben az idén is Angliából neveztek.

Magyarország minden megyéje és több mint 900 települése küld indulókat Budapestre. A félmaratoni táv egyben az idei országos bajnokság is, így a tokiói olimpia pontszerző futama.

A mezőny az ELTE Lágymányosi Campustól indul, és egy hatalmas, a Petőfi és az Árpád hidat is érintő Duna-parti kört megtéve ugyanoda érkezik vissza. A világörökségi panorámával és a Margitszigettel fűszerezett útvonal Európa egyik legszebb félmaratonijává avatja az eseményt. A várható meleg miatt a rajt reggel 8 órakor lesz, ezzel is segítve a futók jobb teljesítményét. Az útvonalon hat frissítőállomás segíti az energia- és folyadékpótlást. Zenészek tizennégy helyen várják a futókat, míg a jelmezverseny keretében többen vállalják, hogy mosolyra derítik ruházatukkal a futótársakat. Évek óta az esemény része a jótékonyság, a futók most nyolc szervezet részére gyűjthetnek – cél a 7 millió forintnyi adomány.

Élőben közvetít a Sport2 televízió 7:30 és 10:30 között. Az eseményre még lehet nevezni a www.futanet.hu honlapon.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.