Kácser Zita megérdemelt édessége

Belga csokitortával ünnepelt a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon ötödik bajnoki címét megszerző Kácser Zita, a Debreceni Sportcentrum atlétája az abszolút versenyt is megnyerte a nők mezőnyében.

Ötödik félmaratoni bajnoki címét szerezte meg Kácser Zita, aki nemcsak az országos bajnokságot, hanem az abszolút versenyt is megnyerte a nők mezőnyében a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon.

„Amikor először hívott telefonon, egy nagy sütemény előtt ültem, a barátommal ünnepelünk picit – kezdte a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon győztes 31 esztendős Kácser Zita . – Ritkán nyílik erre alkalom, mert pörgős az életem, most azonban szakíthattunk rá időt. Egy belga csokitorta volt a desszert, de az islert is nagyon szeretem, nagyjából minden jöhet, ami puha, édes és csokis.”

Az atléta ötödször nyerte meg a magyar bajnoki címet, ezúttal ráadásul nemcsak aranyérmet szerzett, hanem a viadalon is az élen zárt, miután a célfotó szerint megelőzte a vele együtt beérkező (74:47) kenyai Hellen Jepkosgei Kimutait.

„Az idővel abszolút elégedett vagyok, mert az volt a célom, hogy hetvenhat percen belül fussak, emellett szerettem volna megvédeni a bajnoki címem, az meg külön öröm, hogy az első helyet is megszereztem. Tényleg örültem a győzelmemnek, még ha ez nem is látszott a befutónál, de eléggé elfáradtam. Erős iramot mentünk, a kenyai lány jóvoltából tizenkét kilométernél elszakadtunk a mezőnytől, felváltva vezettünk, hogy tartsuk az iramot. Tizennyolc-tizenkilenc kilométernél már vártam, hogy vége legyen. Kicsit monoton, de jó pálya a budapesti.”

Kácser Zita legjobb idejét egyébként Zágrábban futotta, ott állította fel a 73:30-as egyéni rekordját, amely kapcsán hozzátette, a horvát fővárosban kijelölt útvonal teljes sík, még híd vagy felüljáró sem keresztezi.

„Most pihenek, közben kitűzöm a céljaimat a következő évre – tekintett előre a Debreceni Sportcentrum atlétája. – Szeretnék feltöltődni, gondolkozni. Az idén sokáig sérült voltam, ezért a szezon gyakorlatilag néhány hónapból állt, sok nehézséggel, rengeteg munkával. Igaz, a versenyzéssel töltött egy-két hónap remekül sikerült, még ha nehéz is volt.”

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.