„Kicsit több lett, ugye azért maradhat?”

Csécsei Zoltán indulástól kezdve fantasztikus teljesítményt nyújtva megdöntötte a 12 órás, a 100 mérföldes és a 24 órás futópados futás világrekordját, és úgy érzi, feladta a leckét az utána jövőknek.

Csécsei Zoltán leszállt a futópadról, segítői rögtön lefektették, betakarták, felemelték a lábát, majd pár perc elteltével felkelt, hogy elfogyassza a jól megérdemelt jutalomvacsoráját: gyros, görög saláta, somlói és alkoholmentes sör. Mindez hétfő este 18 óra után nem sokkal történt, de

már két órával korábban sor kerülhetett volna az ünnepi lakomára, Csécsei Zoltán ugyanis 22 (!) óra alatt megdöntötte a korábbi, 264.2 kilométeres rekordot!

Persze ekkor még nem állt meg, a hátralevő két órában is vitte előre a szíve, az ereje, no meg a kitartása, és miközben az utolsó fél órában már kisebb népünnepély helyszínévé alakult a Springday Health Club, Csécsei csak futott és futott. A futópados világrekord egyik feltétele volt, hogy a mellette lévő két padon is folyamatosan futni kell, így ott Csécsei barátai, sporttársai váltották egymást, a záró órára pedig összeállt a tavalyi világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott, hiszen Csécsei Zoltán jobbján Bódis Tamás, balján pedig Halama Levente futott, akik aztán öt perccel a 24 órás időtartam előtt leszálltak a szalagjukról, hogy Csécsei egyedül futhasson át a képzeletbeli célvonalon: 286.82 km!

Ennyire talán még sosem dolgozott meg a vacsoráért Csécsei Zoltán – Fotó: Rác Benedek

Ami azt jelenti, hogy több mint 20 kilométerrel döntötte meg a rekordot, s mindezt úgy, hogy az utolsó tíz percben még fokozta a tempót, hogy vastaps közepette szálljon le a futópadról, miközben azt is megtudhattuk, hogy az internetes közvetítést több mint 44 ezren követték figyelemmel! Az utolsó tíz percben egyébként Csécsei Zoltán egyik kedvence szólt, Deniz Egyetlen című dalára futotta be magát a rekordok könyvébe, s bizony a „Soha ne add fel, érd el az álmaid/a kudarcok ne törjék a szárnyaid/Gyerünk, állj fel, próbáld meg még egyszer/Nem létezik olyan, mint nem érhetsz el” refrén tökéletes aláfestést adott a csúcsdöntésnek.

„Hát ezt én sem gondoltam volna – sóhajtott nagyot Csécsei Zoltán. – 280 kilométer volt a tervem, de kicsit több lett. Ugye azért maradhat?”

Ebből is látható, Zoltánnak még viccelődni is volt kedve, majd amikor Bódis Tamás az elismerő szavak mellett megjegyezte, hogy úgy érzi, maradt még benne egy kicsi, csak annyit mondott, „Nem baj, ez is elég lesz.” Ezzel a teljesítménnyel pedig alaposan feladta a leckét a rekordra pályázóknak.

„Nagyjából így terveztem, 280 kilométert akartam menni, bár azt nem gondoltam, hogy ennyire jól sikerül, még úgy sem, hogy tizenkét óránál is 2500 méterrel döntöttem meg a rekordot. Valóban feladtam a leckét annak, aki szeretné megdönteni az új csúcsot, de ez is volt a célom, és tudom, milyen nehéz volt ezt elérni, szóval el tudom képzelni, milyen nehéz lehet majd megdönteni. És elég ez a 286 kilométer, fantasztikus érzés” – mondta Csécsei Zoltán.

A végére pedig rögzítsük a tényeket: az új 24 órás világrekord 286.82 kilométer, a 12 órás csúcs 155.32, míg a 100 mérföld legjobb ideje mostantól 12:27 óra. És mindhárom rekordot Csécsei Zoltán birtokolja. Az ember, aki 22 óra alatt döntötte meg a 24 órás rekordot!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.