Meghatódott a félmaratoni női győztese

Csáki Enikő nyerte meg a hétvégi K&H Mozdulj! félmaratoni futófesztivált a nőknél, s a speciális előkészületek mellett a megszokottól eltérő rajtnál és a befutónál is elérzékenyült.

A koronavírus utáni időszak első nagy fővárosi futóversenye volt a hétvégi K&H Mozdulj! félmaratoni és futófesztivál, a Városligetben csaknem 2400 futó mérette meg magát. Speciális szabályok mellett, a rajtzónába lépés előtt testhőmérsékletet mértek a szervezők, természetesen kézfertőtlenítőket helyeztek el, a frissítőállomásokon kézbe adták a termékeket, míg a célba érkezést követően mindenki saját maga vette át az előre kikészített érmét és befutócsomagját.

 

Fotó: futanet.hu

„Kellemes élmény volt a járvány utáni első verseny, lehetett érezni, hogy egészen más dimenzió a mostani verseny, mint a korábbiak – kezdte érdeklődésünkre Csáki Enikő, a női félmaratoni győztese. – A verseny alatt kétszer is nagyon meghatódtam, egyszer a rajtnál, a testhőmérséklet-mérés meg a rácsszerű felállás kapcsán, majd a befutónál. Máskor hatalmas a tömeg, most kihaltság volt inkább, de nagyon örülök, hogy újra együtt futhattunk. Az embereknek szükségük van, hogy élményeket gyűjtsenek, együtt legyenek, mert más versenyen, barátokkal együtt futni, mint egyedül.”

A győzelmet 1:28:37 órás idővel szerezte meg, s szerényen csak annyit mondott, ez inkább a mezőnyön múlt. Hozzátette, időben jobbat szeretett volna futni, mert jó formában érezte magát – igaz, a csúcsformát még nem mostanra időzítette.

 

„A sok fordító miatt a pálya vonalvezetése nem volt annyira szerencsés, de sík volt, nem volt tömeg, és kedvező volt az időjárás. Idén szeretnék még egy nagyon jó maratont futni, amennyiben lesz rá lehetőségem, valamikor októberben, illetve egy jó félmaratoni is szerepel még a terveim között. Nehéz feladat, mert évente kétszer lehet igazán jót futni. Mivel bizonytalan a helyzet, nem tudhatjuk, mi lesz, szeretnék minél több edzőversenyen indulni.”

Vasárnap nemcsak Csáki Enikőnek volt oka az ünneplésre, hanem kislányának is, aki a díjlovaglóversenyét nyerte meg édesanyja legnagyobb örömére.

Címlapfotó: futanet.hu

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.