Megújul a Túróczi Réka-féle futóklub

A tervek szerint már nemcsak közösségi élményt, hanem szakmai támogatást is ígér tagjainak, mert az utóbbi években kiderült, a hobbifutók már nem elégszenek meg egy jó kis kocogással.

Bár a Polar Futóklub hivatalos Facebook-oldalán nyoma sincs jövőbeni újjászületésnek, Túróczi Réka futónagykövet a csupasport.hu-nak elárulta, Magyarország egyik legnagyobb futóközössége hamarosan új szerepet tölthet be a szabadidős futók életében.

„Az utóbbi években tapasztaltuk, hogy változnak a futók igényei – vágott bele Túróczi Réka. – Magyarországon a hobbifutás egyre nagyobb tömeget mozgat meg, és az emberek már nem elégszenek meg annyival, hogy kocogjanak egy jót. Ennél többre, tudatos felkészülésre, szakmai tanácsadásra, strukturált és előre kidolgozott edzéstervre vágynak. Persze bárki letölthet futással kapcsolatos anyagokat az internetről, a világhálóról »összekukázott« tudás és edzésterv azonban mégsem ugyanaz, mint amit egy felkészült szakember készít el.”

A futónagykövet elmondta, manapság nem kell ösztönözni a hobbifutókat, hogy többet fussanak. Éppen ellenkezőleg: mivel túl hamar akarnak nagy eredményeket elérni, arra kell őket rábírni, hogy lassítsanak a tempón, és szakmailag jól felépített edzésterv mentén készüljenek fel a versenyekre.

„A megújuló futóklub ebben kíván segítséget nyújtani. A futóközösség alapjait meghagyjuk, a jövőben azonban heti rendszerességgel lesznek edzések, és bővül azoknak a városoknak a köre, ahol csatlakozni lehet. Fontos változás továbbá, hogy bevezetjük a pályaedzéseket. Eddig az a kép élt mindenkiben, hogy a futópálya kizárólag az atlétáké, de szeretnénk megváltoztatni ezt a tévképzetet, és rekortánpályákon tartjuk az edzéseket.”

 

Túróczi Réka is érzékeli, hogy a hobbifutók is már többre vágynak.

 

Túróczi Réka hangsúlyozta, olyan városokban tartanak edzéseket, ahol rendelkezésre áll a szükséges infrastruktúra. Elsősorban nem az abszolút kezdő, hanem a középhaladó és haladó hobbifutókat célozzák meg, a későbbiekben azonban felzárkóztató csoportokat is indítanak kezdőknek. A megújuló kezdeményezésben némileg új szerep jut a futónagykövetnek is.

„Egyrészt szakmai koordinációs szerepet töltök be, másrészt az edzéstervek kidolgozásában vállalok aktív szerepet. Fontos kiemelnünk, hogy mindenkinek egyéni, igényre szabott edzéstervet készítünk, így tagjaink könnyebben felkészülhetnek a jelentősebb hazai futóversenyekre. A szakmaiság mellett ugyanúgy nagy hangsúlyt fektetünk a futóklub közösségi jellegére, az érdeklődőknek számos csoportos, játékos és jó hangulatú foglalkozást tartunk a jövőben. A csapatépítés és a futóedzés jellegét próbáljuk ötvözni, reméljük sikerrel.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.