Összenyomható pohár futáshoz

Megszokott probléma a nagyobb versenyeken, hogy a futók az eldobott műanyag poharakban gázolnak, szemetet hagyva maguk után – a Decathlon környezettudatosabb frissítésre kínál megoldást.

Ha már voltál városi futóversenyen, gondolom, egyszerű felidézned a frissítőpontok élményét: sörpadokra kihelyezett víz, izotóniás ital egyszer használatos műanyag pohárban. Átfurakodsz az asztalok előtt vergődő tömegen, felkapsz egy teli poharat, megiszod a felét, a többit magadra öntöd, majd egy elegáns mozdulattal jó esetben az út szélén található kukába dobod. A pohár nettó használati ideje fél perc.

Rossz esetben a poharat sokan a földre dobják, így még egy jó darabig a műanyag poharakat kerülgeted, míg túljutsz végre a frissítésen.

Praktikus használat: könnyű összenyomni, így könnyű tárolni is!

Ha téged is zavar a felesleges szemét használata a futóversenyeken, akkor van egy jó hírem: a Kalenjinél végre lehet kapni összehajtható, összenyomható poharat, amelyet könnyedén magaddal vihetsz a versenyekre, megkímélve a környezetet és a többi futót is az egyszer használatos hulladéktól!

Bár nemrég tele volt a szociális média a legújabb, legtrendibb újdonsággal, a londoni versenyen használt, ehető csomagolásba zárt tasakos vízzel, nem tartom valószínűnek, hogy ez a találmány olyan hamar végigsöpörne Európán. Amíg ezek az innovatív megoldások nem lesznek mindenki számára elérhetőek, mi magunk is sokat tehetünk a környezetvédelem érdekében.

A terepfutóversenyek nagy része már egy ideje felhívja a futók figyelmét a saját pohár kötelező használatára, így a Kalenji által készített pohár is elsősorban a terepfutókat célozta meg, de természetesen bármilyen típusú versenyen bevetheted a poharat.

Az összenyomható pohár előnyei:

  • egyszerűen szállítható, tárolható: a poháron található kis huroknak köszönhetően hátizsákodra csatolhatod
  • anyaga nem tartalmaz BPA-t
  • űrtartalma 200 ml
  • könnyedén összenyomható, így akár a zsebedben is elfér
  • többször felhasználható
  • könnyű, ezért nem jelent zavaró pluszsúlyt (10 gramm)
  • jó az ár-érték aránya (1490 forint)

 

 

Futóként és magánemberként is igyekszem a lehető legfelelősebben és tudatosabban védeni a környezetemet, azokkal az eszközökkel, amelyek egyelőre a rendelkezésemre állnak. Mindig jó látni, ha egy-egy nagyvállalat felismeri a fogyasztói igényeket és olyan termékeket kínál, amelyek valóban hasznosak. Bár itt „csak” praktikus kis pohárról beszélünk, mégis rengeteg mindent rejt magában!

Ne felejtsd, a pénzeddel voksolsz: egyszer használatos műanyagra költesz inkább vagy a fenntartható megoldásokra?

(Koltai Piroska, a Decathlon blogírójának cikke)

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.