Színkavalkádban futottak Szolnokon

A The Color Run Hero Tour Powered by Korzó élményfutáson közel kétezren vették fel a fehér pólójukat arra várva, hogy színes porfelhőben teljesíthessék az 5 kilométeres távot.

A hazánkban eddigi legsikeresebb vidéki The Color Run futófesztiválon szinte minden korosztály képviselte magát, a rajtvonalhoz 7 éves kortól egészen 85 éves korig álltak a nevezők, de voltak olyan fiatalok is, akik babakocsival teljesítették a távot. A családok mellett többen baráti társasággal vagy hétvégi kikapcsolódásként szólóban futottak, de a kis négylábú kedvencek is helyet kaptak a bolygó legboldogabb 5 kilométeres futásán. A szeptember 14-i szolnoki élményfutásra a környező településekről, valamint Budapestről, Pécsről, Győrből és Kecskemétről is érkeztek résztvevők.

A Szandai-réten a futás mellett számos program, köztük tollaslabda-, röplabda- és focipálya, kézművessátor, mezítlábas park, óriás Jenga- és Nerf-pálya is várta a látogatókat, emellett pedig a Stereo 2.0, a Fit Kid és a Free Feelings szolnoki tánccsoportok és DJ szórakoztatta a fesztiválozókat egész nap.

„Az esemény mára egész napos sportfesztivállá nőtte ki magát, ahol bárki megtalálhatja a kedvenc mozgásformáját, így nemcsak a futást, hanem a sportolást is közelebb hozzuk a résztvevőkhöz. A rendezvény többek között arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy a sportolás lehet élmény is, ami összehozza a társaságokat” – mondta el Halmai Richárd, a The Color Run magyarországi projektigazgatója.

„Nagyon örülök, hogy a Ceetrus Hungary, az Auchan áruházakban található Korzók üzemeltetője lett a fő támogatója ennek a különleges rendezvénynek, és remélem, hogy sokak napját varázsoltuk színessé és vidámmá a fesztivállal. Az esemény sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a futókkal és a látogatókkal együtt több mint 2500-an jöttek el a szolnoki Korzóra, így hozzájárulhattunk a helyi közösségteremtéshez is” – emelte ki Szemerédi Dóra Diána, a Ceetrus Hungary Kft. marketing- és CSR-csapatvezetője.

A The Color Run szolnoki futófesztiváljának házigazdája Till Attila volt, a futók izomzatának bemelegítéséért pedig idén Takács Bence és Simon Szimonetta gondoskodott. A fesztiválon olyan ismert személyek is részt vettek, mint Erdősy Patrik, Jakab László, Kovács Dávid, Panyik Anita, Tajthy Hanna és Dulin Timi.

Az élményfutásra több olyan egyesület is kapott meghívást, ahol sérült, fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok sportolnak, mint a Trizoli Jótifuti Egyesület vagy a Para-Fitt Egyesület. A szervezők célja, hogy a sérült embereknek is segítsenek azáltal, hogy feledhetetlen és valóban színes élménnyé varázsolják a mozgást.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.