BOGI BLOGJA Tanácsok önbizalommal teli sporttársaknak

Bocs, hogy múlt héten elmaradt a blog, rengetegen kérdezték, hogy miért. Amúgy senki nem kérdezte, csak láttam, a youtuberek mindig ezt mondják, ha valamit közölni szeretnének, ami amúgy a lőtéri kutyát nem érdekel – de az ilyesmi jót tesz az önbizalomnak.

Túl önteltnek érzi magát?

Úgy érzi, túlcsordul az önbizalomtól, és emiatt jelentősen javult a teljesítménye, amit nem bír elviselni?

Nos, ezen segíthetünk. Pár tanácsunkat betartva tuti önbizalom-hiányos roncs lesz – mindegyiket saját magamon teszteltem!

ÚGYSEM SIKERÜL!

Mindegyik versenyhez úgy állj hozzá, hogy képtelen vagy lefutni, hiába készültél, ehhez kevés vagy, főleg, ha még meglátsz egy-két menő arcot is, akikkel nem mersz szelfizni.

Ha valami csoda folytán mégis sikerülne, természetesen olyan gyászos eredménnyel, hogy legszívesebben elásnád magad.

A teljesítményért kapott érem szinte égeti a kezed, és inkább kidobod az első kukába, hátha egyszer elfelejted ezt a rettenetes emléket, mondjuk, a következő kudarcig.

 

RONDA VAGYOK!

Ha túl csininek vagy jóképűnek érzed magad, állj minden reggel a tükör elé, és ismételd tíz percig: ronda vagyok, csicska vagyok.

Ha véletlenül megjelenne Slenderman, még az is visítva menekülne – hát ilyen külsővel ugyan hogy merészkedhetnél tisztességes állampolgárok közé.

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Kimész edzeni, lehetőleg csoportban, majd konstatáld, hogy mind a húsz ember közül ismét te voltál a leggyengébb. Menj oda az edzőhöz, és fátyolos tekintettel közöld vele, nem lennél meglepve, ha kirúgna, tudod, hogy te vagy élete csalódása, és esténként VIP-összejövetelek keretében (ahova természetesen te nem vagy meghívva) rendszeresen rajtad röhögnek.

Ha magányos futó vagy, folyamatosan sztalkold a stravát, instát, és csekkold, ki milyen PB-t futott, nézd, ahogy mindenki éremmel, kupával pózol, miközben neked csak egy cirokseprű fekszik a sarokban.

 

LOW-BUDGET QUALITY

Ha mindenki márkás cuccokban feszít, te maradj a no name cuccoknál, pamutpóló, kopott herelengető, olyan cipő, hogy ha csövességre adnád a fejed, még akkor se vennéd fel. Ha csak nem jelmezes futásra készülsz, pironkodva kerüld a tömeget, nehogy közröhej tárgya legyél, és érezd, a büdös életben nem leszel menő arc.

 

HAGYD A FRANCBA!

Eleve kudarcra vagy ítélve, ezt sose feledd ismételni magadnak, ugyan miért is lennél sikeres a futásban, mikor mindenki is jobb nálad, csak szenvedés az egész, izzadás, zápor, inkább hagyd az egészet a francba, és zabálj otthon, hogy egy hónap múlva a tükör előtt még inkább tudj drámázni a kinézeted miatt.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.