Terepfutás a biatorbágyi viadukton át

A biatorbágyi Iharos-hegyen, illetve a környék dombjain kerül sor december 1-jén a harmadik WadkanZ Trailre, amelyen három távon tehetik próbára magukat a futók.

Mi is az a Wadkanz?

„A WadkanZ Wadkan követőit jelenti – kezdte érdeklődésünkre Garamszegi Zsolt Wadkan. Így már csak az kérdés: hogyan lett ő Wadkan? – Egy összetartó csapattal régóta szervezünk már táborokat, sportrendezvényeket, és egy erdei táborban kaptam a Wadkan becenevet a gyerekektől. A hétvégi WadkanZ Trailt már a negyedik alkalommal rendezzük meg, de összesen ez a tizenharmadik versenyünk. A WadkanZ-nál volt egy év szünet, így ezzel a versennyel térünk vissza ismét a futóvilágba. Több helyszínen is rendeztünk már különböző erdei sporteseményeket, de Biatorbágy a bázis, az a hazai pálya.”

Ami az igazi vadkanokat illeti, szomorú oka van, hogy ezúttal biztosan nem lehet velük találkozni, mivel a sertéspestis miatt sajnos ki kellett lőni az összes vadkant a közelben.

Wadkan egyébként nem véletlenül hangsúlyozta, hogy összetartó csapat szervezi a versenyt, ugyanis fontos a családias hangulat, ezért 250 főben limitálták a résztvevők számát. A helyek pedig gyorsan elfogytak, így már csak – minimális létszámban – helyszíni nevezésre van lehetőség vasárnap. Októberben volt egy halloweeni kiadás, amelyre szintén Biatorbágyon került sor.

„Sok versenyünk volt már azon az útszakaszon, ahol a vasárnapi is lesz, s nagyon figyelünk arra, hogy jól futható pályát tervezzünk, ezért a rövidebb távokra olyanokat is várunk, akik még nem jártasak annyira a terepfutásban. A mottónk: #gyereterepre, mert azokat is várjuk a versenyeinkre, akik inkább aszfalton futottak eddig – folytatta Wadkan. – Az öt és a tíz kilométer mellett húsz kilométeres távot is lehet választani, ami már komolyabb felkészültséget igényel. Mivel a pálya a személyes futóköröm, mindhárom távot sokszor bejártuk már. A verseny legizgalmasabb része, hogy a résztvevők átfutnak a biatorbágyi viadukton, míg a legnehezebb a 20 kilométeres távon található Százlépcső nevű tereplépcső, ahonnan a Parlament kövei is származnak.”

A terepfutóverseny mellett túrázni is lehet a környéken a Wadkan Kaland TT keretén belül, itt 10, valamint 20 kilométeren rendeznek megméretést a szervezők.

Mindkét rendezvényen, a túrán és a trailen is háromféle meleg étel közül (vega, vegán és húsos) választhatnak a résztvevők, ahogy egyedi befutóérem, illetve kitűző is várja az esemény teljesítőit.

A rajt és cél a biatorbágyi iharosi focipályán lesz, a két hosszabb távon pedig frissítő pont is várja a futókat és túrázókat, akik a környék hegyein, dombjain tehetik próbára magukat.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.