Vírusveszély – kínai futók eltanácsolva

A koronavírus a futóversenyek sorsát is befolyásolja, két japán maratoni szervezői is kérik a kínai futókat, hogy az idei helyett a jövő évi megméretésre készüljenek.

Február 16-án a Kiotói, március 1-jén pedig a Tokiói maratonira kerül sor, s bizony, a szervezők kénytelenek voltak biztonsági intézkedéseket hozni a koronavírus miatt.

Előbb a Tokiói maratoni szervezői tettek bejelentést, majd csatlakoztak hozzájuk a kiotói verseny rendezői is: mindkét verseny esetében arra kérik a kínai futókat, hogy maradjanak távol a viadaltól, s aki nem indul az idén, az ott lehet a 2021-es viadalon.

A Kiotói maratoni ingyenes a jövő évi indulás, és bár Tokióban ismét fizetni kell (az idei díjakat nem is térítik vissza), a kínai jelentkezők előzetes regisztráció nélkül kerülnek fel a nevezettek közé.

A tokiói viadalra 1800, a kiotóira csaknem 400 kínai futó nevezett, miközben Japán utazási korlátozásokat vezetett be a Hupej tartományból érkezőkre, ahol a vírus gócpontja, Vuhan városa is található. A Tokiói maratoni hatalmas népszerűségnek örvend, tavaly 330 ezer felett volna a regisztrálók száma, azaz több mint tízszeres volt a túljelentkezés.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.