Vissza a bányába!

Májusban már beszámoltunk a MineKraft Challenge-ről, amelynek márianosztrai állomása után a solymári megméretés következik.

Többek között a magyarországi bányák sportcélú hasznosítása is inspirálta a MineKraft-sorozat létrehozását, amelynek sikerét bizonyítja, hogy a bányatársaságok is érdeklődnek már a verseny iránt, így többféle terepen és körülmények között tehetik próbára magukat a futók és a kerékpárosok.

„A hozzánk érkező visszajelzések alapján sikeres volt a májusi márianosztrai verseny – kezdte érdeklődésünkre a versenyt szervező, korábbi válogatott labdarúgó, Hrutka János. – A verseny mellett jó volt látni, hogy többen is családdal érkeznek, és az egész napos programoknak köszönhetően mindenki jól szórakozott, a verseny egész időtartama alatt pedig DJ Dominique zenélt, aki Solymáron is szórakoztatja majd a közönséget.”

A versenyre ezúttal is három kategóriában lehet nevezni, a 11 kilométert megtehetjük futva vagy bringázva, de kerékpárral 33 kilométert is teljesíthetünk, ha elég felkészültnek érezzük magunkat.

Nevezni szerda éjfélig lehet.

Érdekesség, amíg a Colas márianosztrai bányája kőbánya, addig most a Wienerberger agyagbányájában lehet majd versenyezni, így a résztvevők másfajta körülmények között tehetik próbára magukat. Ráadásul itt akkora a bánya területe, hogy nem is kell a környék útjait „igénybe venni”, az útvonal egésze a bányán belül vezet majd, agyagos terepen.

„Egy éven belül ez már a harmadik, idén pedig a második versenyünk, és ahogy korábban is említettük, célunk is, hogy versenysorozattá nője ki magát a próbatétel, ráadásul az ország különböző tájain, egész napos program keretén belül lehessen futni, vagy kerékpározni” – tette hozzá Hrutka János.

A versenyre 5900 forintért lehet nevezni, a viadal pedig ezúttal is pénzdíjas, a győztesek 20 ezer forinttal gazdagodnak, míg összetettben mindhárom kategóriában (futás, mountain bike és mountain bike maraton) az első hármat díjazzák, 50, 25, illetve 10 ezer forint jár a legjobbaknak.

A viadalra 14 év felett lehet nevezni, könnyebb nehezítések is várják majd a résztvevőket, akik a munkagépek között mérhetik össze felkészültségüket, tudásukat.

👑⛑ Ezért (is) írtuk, hogy megismételhetetlen élmény lesz a szombati verseny. Mutatjuk a solymári helyszínt még néhány…

Közzétette: MineKraft Challenge – 2019. június 11., kedd

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség
Heti aktuális: éjszakai kerékpártúra

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.