Izgalmas végjáték a golf nyílt bajnokságon

Az utolsó ütés döntött a nemzetközi kategóriában, de a magyar bajnoki címért is megizzasztották egymást a résztvevők. A női mezőnyben valamennyi külföldi játékos visszalépett az első nap előtt.

Izgalmas végjátékban dőlt el a végső sorrend a 8. MidAm Golf Tour 2020 ötödik állomásán, amelyet a nemzetközi kategóriában Gal Jos (Zsombor) nyert meg. A későbbi győztes és Magyar Krisztián háromnapi összetett eredménye megegyezett a 18-as, utolsó szakasz előtt. A két golfozó között a harmadik ütés után utóbbi került előnyösebb helyzetbe, de nyolcméteres puttjánál Gal Jos (Zsombor) nem hibázott, és megnyerte a nemzetközi bajnoki címet. Magyar Krisztián playoffot harcolt ki Szalay Attila ellen a magyar bajnoki címért, amelyet végül Magyar szerzett meg; a harmadik helyen Meznerics Gergely végzett, aki két ütéssel maradt le a rájátszásról. Ugyanez elmondható Zilahy Csabáról is, aki együttállásban Meznericcsel végzett a harmadik helyen, de az utolsó napi magasabb eredménye miatt – a versenykiírás szerint – lecsúszott a dobogó harmadik fokáról.

 

 

Említésre méltó Szeberényi Máté teljesítménye, aki 13 ütéssel utasította maga mögé a teljes élmezőnyt, fiatal kora miatt azonban csak szabadkártyával indulhatott, így eredménye nem számított a kiértékelésnél.

Kevésbé izgalmasan alakult a verseny a női bajnoki címért, amelyet Kocsis Réka szerzett meg 24 ütéssel. A második helyen Sándor Virág végzett, aki a második játéknapon már hat ütés előnyre tett szert Hoang Thu Dung előtt, s a harmadik napon további két ütéssel növelte előnyét – sőt még Nagy Réka is megelőzte Hoangot. Mivel az egészségügyi helyzet következtében elrendelt határzár miatt a női mezőnyt külföldi játékos nélkül rendezték, a nyílt bajnokság női sorrendje megegyezik a magyar bajnokság sorrendjével.

A MidAm Golf Tour 2020 következő, idei utolsó fordulóját Kisorosziban rendezik meg szeptember 20-án, vasárnap.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.