Elhunyt Vigh Melinda paramászó

A Magyar Hegy- és Sportmászószövetség arról tájékoztatta honlapunkat, hogy világbajnoki ezüstérmes paramászónk a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről zuhant le.

A Németországban élő Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászóversenyeken. A versenysportot viszonylag későn kezdte, ennek ellenére rendkívüli sikereket ért el rövid idő alatt. Kilenc nemzetközi versenyből nyolc alkalommal állt a dobogón az AU2 kategóriában. Ezüstérmet szerzett a 2016-os és a 2018-as IFSC paramászó-világbajnokságon, majd 2019-ben gyűjtött még egy bronzérmet is.

Legutóbbi nemzetközi versenyén, a 2021. júniusában rendezett IFSC paramászó-világkupán, Innsbruckban második lett.

Augusztus 10-én, hétfőn a hazai hegymászóhírportál, a Hóhatár – a Mozgásvilág hegymászó hírei oldal adta hírül, hogy egy 39 éves magyar nő lezuhant a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről. A német hatóságok nem közölték az áldozat nevét, de mint később kiderült, sajnos Melinda volt az – tájékoztatta honlapunkat a Magyar Hegy- és Sportmászószövetség.

A mászóközösség döbbenten áll a fiatal sportmászó halála előtt. Melinda elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportmászás és általában véve a parasport népszerűsítésében. Rendkívül pozitív, örömtől sugárzó, szerény személyiség volt. Hiánya pótolhatatlan a közösség számára.

(Borítókép: Vigh Melinda archívum)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.