Háromévesen a háromezres hegy csúcsán

Egy hegymászó családba született brit kisfiú a legfiatalabb, aki valaha ilyen magas hegyre feljutott. A Svájc és Olaszország határán magasodó Piz Badile csúcsára ért fel.

Az Independent számolt be arról a négytagú hegymászó családról, amely 2020 nyarán a Svájc és Olaszország határán található, 3308 méter magas Piz Badile csúcsát mászta meg sikeresen. Az édesapa, Leo Houlding profi hegymászó, felesége, Jessica, lánya, Freya és fia, Jackson társaságában hódította meg a hegyet. A siker értékét növeli, hogy

Freya mindössze 7, Jackson pedig 3 éves volt a mászáskor.

A család jól megtervezte az utat, a férj vitt magával minden szükséges csomagot, a feleség cipelte a hátán Jacksont, amikor elfáradt, Freya pedig egyedül mászott. A két gyerek teljesítménye egyedülálló a világon. Az út során több alkalommal is meg kellett szállniuk, az első nap végén egy alpinista kunyhóban pihentek, de több alkalommal töltötték bivakban az estét.

Boldog család a hegycsúcson – Fotók: Independent / SWNS

„Nagyon jól éreztem magam. Jó volt, amikor kicsit egyedül mászhattam, és finomak voltak a Haribo gumicukrok” – mondta a hároméves Jackson a sikeres út után.

A profi hegymászó édesapa természetesen nagyon büszke volt családjára. A Piz Badile megmászását könnyű, de nagyon látványos kirándulásként írta le, amit minden alpinizmus iránt érdeklődőnek csak ajánlani tud.

„Úgy időzítettük a mászást, hogy a negyvenedik születésnapomon érjük el a csúcsot – nyilatkozta Leo Houlding. – Kislányom nemrég töltötte be a hetet, és teljesen egyedül csinált végig mindent. Elképesztően büszke vagyok rá, ahogy a fiamra is. Minden évben legalább egy hasonló túrát tervezünk.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.