Suhajda Szilárd felért a K2 csúcsára

Hegymászótársával, Klein Dáviddal vágott neki a legendás hegy meghódításának, de neki útközben egészségügyi panaszai adódtak, így vissza kellett fordulnia.

Suhajda Szilárd felért a K2 csúcsára, erről Facebook-oldalán adott tájékoztatást, amit változtatás nélkül közlünk.

„Örömmel jelentem, hogy a 2019-es Eseményhorizont K2 Expedíciót sikerre vittük, itt vagyok a K2 csúcsán. Csodálatos, felszakadozott a felhő, mindent jól látok, gyönyörű a gerincről a kilátás.

Nagyon örülök, hogy én is gazdagíthatom az Eseményhorizont csúcssikereit! Legközelebb remélem, együtt állunk fent egy szép csúcson” – jelentkezett be Szilárd a K2 csúcsáról helyi idő szerint ma dél után nem sokkal.

Klein Dávidnak a csúcsmászás közben egészségügyi problémái adódtak: gyomorpanaszokkal, hányingerrel küszködött, így az expedíció sikerének érdekében 24-én reggel úgy döntött, a hármas táborból visszaereszkedik az alaptáborba.

„Akut egészségügyi problémák miatt a 3-as táborból a tegnapi napon nem folytattam a csúcsmászást. Attól tartottam, hogy – ha feljebb az állapotom súlyosbodik – veszélyeztetem akár Szilárd esélyeit is. Ezzel nem tudtam volna együtt élni. A döntésemre rendkívül büszke vagyok. Lehet, hogy össze tudtam volna szedni magam, lehet, hogy én is feljutok, de ha így teszek és próbálkozom a csúcsmászással, akkor Szilárd esélyeit is komolyan veszélyeztetem és így akár az egész expedíció elbukhatott volna az én személyes ambícióim miatt. Rendkívül büszke vagyok Szilárdra és örülök a csúcssikerének” – mondta el ma reggel Klein Dávid.

Dávid és Szilárd a napokban hazaindul és két héten belül már itthon kezdenek el készülni az új megméretésre. Az Eseményhorizont csapatának továbbra is célja, hogy a hazai hegymászás teljesítse a Himalája koronája kihívást, majd részt vegyen az ezt követő magyar expedíciós tervek alakításában, megvalósításában.

(Fotó: Suhajda Szilárd facebook oldala)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.