ÖTPRÓBA BLOG: A versenykerékpárom nyomában

Életem első triatlonjára készülök, a legnagyobb gondot a verseny előtt pár nappal a megfelelő kerékpár kiválasztása okozza. És akkor a szállítás megoldásáról még nem is beszéltünk...

Már csak pár nap, és elindulok életem első „triatlonversenyén”. Az idézőjelt az indokolja, hogy amíg a triatlon hagyományosan úszásból, kerékpározásból és futásból áll, itt a futást túrázás váltja fel. Természetesen a 6.8 kilométeres távot senkinek nem tiltják meg, hogy lefussa, én is valószínűleg kocogok majd, de a változás az esemény nevében is megtalálható: IX. Velencei-tavi túratriatlon.

A távok közül a legnagyobbat választottam, de ez igazából nem jelent semmi mást, mint hogy az 500, 1500, 3000 méteres úszások közül én a három kilométereset néztem ki magamnak. Aki nyomon követte kalandjaimat a Balaton-átúszással kapcsolatban, az tudja, hogy a megméretésen végül nem tudtam elindulni, így ez a háromezer méter egyfajta kárpótlás, amolyan „szegény ember Balaton-átúszása” lesz számomra.

Ettől igazából nem tartok, ahogy a Kinizsi-százas sikeres teljesítése után azt sem hiszem, hogy hét kilométer a Velencei-hegységben nagy gondot okozna. Nem úgy a kerékpározás. A nem egész huszonhét kilométeres táv a tó körül kanyarog, többnyire kerékpárúton, szintemelkedéssel nem nagyon kell számolni.

Miért érzem magam mégis kissé kényelmetlenül, ha rágondolok?

Nos, legutóbb úgy három-négy éve ültem kerékpáron, az utóbbi időben teljesen elhanyagoltam ezt a fajta testmozgást. Persze a bringázást nem lehet elfelejteni, nem is az a rossz érzéseim okozója, hogy fogom magam és eldőlök a kerékpárral. Egyszerűen nincs egy normális bringám. Az utóbbi húsz évben egy fehér Kellys mountain bike volt alattam, bárhová mentem, de afölött eljárt az idő, országútra meg nem is feltétlenül lenne jó választás. Erre a célra néhány éve vettem egy régi Csepel országúti kerékpárt, de amennyire értek hozzá, szépen bevásároltam vele.

Hétvégén már én is az aszfalton szeretnék hasítani – FOTÓK: futanet.hu

A kerékpárnak megvan mindene, a dinamója is működik, de szinte minden alkatrész fém rajta, menet közben csörög-zörög, és ettől idegbajt kapok. Szóval az országúti kerékpár az utóbbi éveket sógorom pincetárolójában töltötte. Tegnap aztán fogtam magam, és megnéztem, milyen állapotban is van. Az eredmény: két centi vastag porréteg, amitől függetlenül még mindig csörög-zörög, illetve az első kerék szelephibás, azaz hiába fújom fel, a levegő a pumpálás után azonnal sziszegő hang kíséretében távozik is. Mivel azonban a túratriatlonon kerékpár nélkül nem indulhatok, jött a dilemma: javíttassam meg vagy kérjek kölcsön egyet?

Mivel a versenyig már kevesebb mint egy hét van csak hátra, ezért inkább utóbbira voksoltam. Hét végén, amikor a szüleimnél jártam, szét is néztem a pincében. A kínálat sajnos nem vidított fel, a kerékpárok az enyémhez hasonló állapotban voltak, és a legtöbb nem is az én méretem. Még jó, hogy öcsém kisegített, ő ugyanis szívesen odaadja a bringáját. A megoldás több szempontból is jó. Mindketten meglehetősen magasak vagyunk (én 187, ő 196 centiméter), ráadásul így Budapesten belül meg tudom oldani az átvételt a hét folyamán bármikor.

Már csak egy kérdés maradt: hogyan juttatom le a kerékpárt a Velencei-tóra?

A megoldással a verseny előtt még jelentkezem!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Végre bringára pattanhattak
Futballsztárok a padel bűvöletében
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Megküzdött, de kibírta és második lett
Praktikus és menő: koskormány a bringán

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.