Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája

Még hogy a pecázás unalmas, és csak a maguknak való emberek űzik… Íme a példa, hogy olykor világsztárok is horgászbotot ragadnak, és élvezik is, ahogy a hal megdolgoztatja az izmaikat.

Hamarosan véget érnek a bajnokságok, az idény közben leterhelt labdarúgók pedig elvonulnak pihenni… Sokan utaznak tengerpartra, mások a hegyekbe túrázni, ám akadnak olyanok, akik horgászbotot ragadnak és a csalit lógatják valahol. A világ leghíresebb futballistái is eljárnak olykor pecázni, akad közöttük, aki állítja, ha egyszer nyugdíjba vonul, egész nap a tóparton üldögél majd.

DAVID BECKHAM

A korábbi angol válogatott sok mindent kipróbált már életében, ilyen a horgászat is. Többször mesélte, olykor szeret elvonulni a természetbe, hol az erdőben bújik el, hol valamelyik tó- vagy folyóparton horgászik. Ez a felvétel Izlandon készült, amikor is egy méretes lazacot fogott ki, amelyet visszadobott a vízbe. Érdemes megnézni David Beckham horgászfelszerelését, méregdrága vízálló kantáros nadrágot húzott, és kesztyűt is, nehogy halszagú legyen a keze. Profi munka!

 

CRISTIANO RONALDO

A Juventus labdarúgója az alábbi posztot írta képbejegyzése alá: Imádok horgászni! Te próbáltad már? Nos, a zseniális képességekkel megáldott labdarúgó tengeren szeret igazán pecázni, ott is a nagy halakra vadászik. Több mázsásra megnövő kardhal, makréla, kék úszójú tonhal – nem szereti elaprózni a 34 esztendős portugál válogatott. Madeirán született, s ha hazalátogat, gyakran megy ki a tengerre, de a mélytengeri horgászat luxussportnak számít, ugyanakkor nem kérdés, a zseninek futja erre is.

 

ZLATAN IBRAHIMOVIC

A svéd támadó egyébként is félistennek hiszi magát, el tudjuk képzelni, mi járt az eszében, amikor megakasztotta ezt a gyönyörű csukát… A manapság már Amerikában futballozó sztár angliai évei alatt, manchesteri korszakában kétnaponta járt a Lake District Nemzeti Park területén fekvő vizekhez, kedvenc zsákmánya akkor is a csuka volt. Zlatan sem aprózza el, rendre luxushajókból horgászik, és szebbnél szebb helyeket keres fel.

 

DAVID SEAMAN

A korábbi angol válogatott kapus a gólvonalon olykor mellényúlt a labdának, ám a tóparton biztos kezű horgásznak számít. Többféle horgászmódszert kipróbált az 55 esztendős exjátékos, szeret pergetni, úszózni és bojlizni is. Évek óta járja a vizeket, nem egy és nem is két kapitális fogása volt. A képen egy gyönyörű bajuszossal büszkélkedik. Igazi mesterhorgász.

 

LEE BOWYER

Noha kevésbé számít világsztárnak, horgászbottal a kezében igazi zseni. Az egyszeres angol válogatott, többek között a Leedsben, a West Hamben és a Newcastle Unitedben is megfordult, de nem kevés időt tölt a vízparton, olyannyira elszánt, hogy Franciaországban kisebb halastavat is vásárolt, ahol csak ő és barátai horgászhatnak. Mondhatnánk, így könnyű ekkora halat fogni…

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Felkészülési verseny volt számára, ám az erejét remekül beosztva győzött a spliti versenyen
Lemaradt, aztán feltámadt a New York-i félmaraton női győztese
Ez az indiai túraútvonal könnyedén kigyógyíthat a tériszonyból
Akadtak hátráltató tényezők, mégis országos csúccsal győzött
Irány a tízemeletes teteje – így formáljuk a vádlinkat!

Videók

Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól

Hegymászás

Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.