Ibra a futballtól elbúcsúzott, de a tékvandó és a kidolgozott felsőtest marad

A veterán támadó búcsút intett a profi labdarúgásnak: saját szakácsáról talán már lemond, a svéd kolbász mellett végre jöhet a tészta is.

Ha valaki azt hitte, sosem következik be, annak vasárnap este csalódnia kellett: bejelentette visszavonulását a ragyogó támadó, a svéd Zlatan Ibrahimovic, aki 41 éves koráig profiskodott. Az AC Milan klasszisa pályafutása során több mint 500 gólt termelt, a svéd válogatottban 62 találatot jegyzett, amelyek közül néhánnyal a mi szívünket is fájdította. Megosztó személyisége miatt igen széles spektrumon mozgott a megítélése, de az egészen biztos, hogy senki sem maradt közömbös vele szemben. Az biztos volt, hogy a milánóiakat elhagyja, azzal kapcsolatban azonban csak spekulációk láttak napvilágot, hogy be is fejezi-e a karrierjét – nos, a Verona ellen 3–1-re megnyert összecsapás után felszállt a fehér füst.

Portálunkon mi is többször foglalkoztunk Ibrahimoviccsal, például amikor megírtuk, hogy odáig van a svéd kolbászért, a falukorvért, amely régen a munkásosztály étele volt – marha- és sertéshús a két fő összetevője, állagát tekintve a párizsira vagy a krinolinra hasonlít, szóval tényleg nem luxuseledel.

A realitás persze nem az, hogy mindennap ezt fogyasztja a svéd (ex)csatár, annál is inkább, mert változatos étkezéséről saját szakácsa gondoskodott, és szigorú étrendet követett, hogy futballistaszempontból idős korában is fitt maradjon.

A hírek szerint mindent grammra lemértek, mielőtt Ibrahimovic elfogyasztotta, a menüben szerepeltek fehér húsok, bresaola (olasz marhasonka) és friss zöldségek, továbbá halak és sok tojás. A könnyített napokon a pizza is szóba jöhetett, ugyanakkor egyes források szerint „Ibra” nemigen evett tésztát – lehet, hogy ez megváltozik most, mert már nem kell megfelelnie a profi labdarúgás által támasztott szigorú feltételeknek.

Szenvedélye a tekvandó, különedzésekkel tett azért, hogy a lehető legjobb formába hozza a testét, és kőkemény otthoni programmal tartotta magát irigylésre méltó kondícióban. Küzdősportok iránti szerelme már csak abban is megmutatkozott a pályán, hogy gyakran vállalkozott akrobatikus mozdulatokra, amelyekből emlékezetes gólokat jegyzett.

Zlatan Ibrahimovic mindenesetre már nem fogja mutogatni kidolgozott felsőtestét a mérkőzések közben és után, de hozzáállást ismerve nem az a típusú ember lesz, aki gyorsan elengedi magát, és néhány év múlva már pocakosan mutatkozik a nagyközönség előtt.

Nemrég írtunk Erling Haalandról is, aki sok mindenben hasonlít Ibrára: magas, kigyúrt, kellemetlen stílusú futballista, és azt mondják róla, senki más nem képes annyit enni, mint ő.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fantasztikus női világcsúcs a berlini maratonon
A legendás versenyen csak az eltévedéstől és a kóbor kutyáktól tart
Magyar sikerek a balatonfüredi EMU hatnapos világkupán
Kipchoge legnagyobb ellenfele az óra lehet Berlinben
Athén–Spárta: Gáspár Péter a top tízbe vágyik

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.