A Tisza-tónál rajtol a kerékpáros-sorozat

A járványügyi helyzet miatt a BRM Hungary csökkenti kerékpárostúráinak számát, de a megmaradt nyolc esemény valamelyikére érdemes ellátogatnunk, elsőként június 13-án Tiszafüredre.

A koronavírus-járvány miatti hosszas leállást és várakozást követően végre itthon is beindul a kerékpáros túraszezon. A BRM Hungary szervezésében június 13-án, szombaton rajtol Tiszafüredről a Tiszta Tisza Tour 2020, amelyet szeptemberig további hét megméretés követ.

„Mielőtt nekiláttunk volna a szervezésnek, kikértük az ügyben az operatív törzs és a Túraszervezők Országos Szövetségének véleményét – újságolta örömmel a hírt Kuzler Béla szervező. – Mindkettő illetékesei elmondták, nincs akadálya, hogy június közepén megtartsuk kerékpárostúra-sorozatunk idei első állomását. Természetesen be kell tartanunk a járványügyi előírásokat, így például nem tarthatunk tömegrajtot sem, és arra is figyelnünk kell, hogy túra közben ne csoportosuljanak a résztvevők. Nem aggódunk, mert a nevezőknek bőven lesz helyük, hogy elférjenek.”

A túra szervezői az esemény engedélyeztetése ellenére bizonytalanok voltak, vajon hogyan tudnak tökéletesen megfelelni az ajánlásoknak, ezért számos szabályt meg kellett változtatniuk.

A nevezőknek a túrakártyák átvételekor és a regisztrációkor maszkot kell viselniük, a rajt, illetve a cél helye pedig ezúttal a szabadban lesz.

Az ellenőrzőpontokat is kint helyezik el, így a bringásokat nem fenyegeti a fertőzés veszélye. A szervező felhívta a figyelmet, amennyiben mégis úgy alakul, hogy a túra során az indulóknak ugyanabban a zárt térben kell tartózkodniuk, ügyeljenek arra, hogy két-három főnél ne legyenek többen az adott helyiségben, és tartsák a kétméteres biztonsági távolságot.

„Az óvintézkedések ellenére a szokásoshoz képest kevesebb indulóra számítunk. Annak is örülnénk, ha körülbelül százan neveznének a szezonnyitó eseményre. A járványügyi helyzet miatt csökkentenünk kellett túráink számát, és a versenynaptárt is át kellett írnunk. Az első, március végére, április elejére tervezett túránkat, a Balaton-kört – amelyre hatszáz embert vártunk – át kellett tennünk szeptemberre, a Tiszta Tisza-tó pedig júniusra csúszott. Az első rendezvényünk tapasztalataiból kiindulva további hét rendezvényt szeretnénk megtartani idén, ami így is jóval kevesebb, mint az év elején tervezett tizenöt. Fontosnak tartottuk, hogy a Super Randonneurs-sorozatunk – amely kétszáz, háromszáz, négyszáz és hatszáz kilométeres megméretésből áll – ne maradjon el, de le kellett mondanunk az ezerkétszáz kilométeres versenyünkről, amelyet nem tudunk ilyen rövid idő alatt megszervezni” – tájékoztatott Kuzler Béla.

Arra, hogy miért érdemes még ott lennünk az első hazai bringástúrán, a szervező így válaszolt.

„A Tisza-tó fővárosából, Tiszafüredről indulunk, majd a folyó gátján szinte Szolnokig letekerünk. A táj, amelyen áthaladunk, szemet gyönyörködtető, a tó és a folyó élővilága lenyűgöző. Szolnokot elhagyva kis kitérőt teszünk a festői szépségű Jászságba, majd visszatérünk a tó mellé. Többször jártam már erre bringával, és nehéz szavakba öntenem, milyen gyönyörű a táj. Mindezt annak ellenére mondom, hogy a hegyi túrák szerelmese vagyok, és az Alföldön nem nagyon szeretek tekerni.”

Érdemes tehát böngésznünk a BRM Hungary eseménynaptárát, mert kéthetente benevezhetünk valamilyen túrára. A szervezők ügyeltek arra, hogy „felépítsék” a sorozatot: először a rövidebb távú eseményeket tartják meg, majd a hosszabbakat.

 

Tiszta Tisza Tour 2020, június 13., szombat

  • Szervező: Randonneurs Hungary (Kuzler Béla)
  • Össztáv: 205 kilométer
  • Szintemelkedés: 493 méter
  • Szintidők: 5 óra 53 perc és 13,5 óra között
  • A túra nehézségi szintje: könnyű
  • Rajt és cél helye: Tiszafüred
  • Rajt időpontja: 2020. június 13., 7.00
  • Nevezési határidő: 2020. június 8.
  • Nevezési díj: 2500 forint, emlékéremmel: 4500 forint

 

Az első, június 13-i túra további részleteivel kapcsolatban itt tájékozódhatunk.

Fotók: Randonneur Club Hungary/Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva
Csábi Bettina: veszély, kihívás, siker

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.