Aki jó, annak nem kell jó lap a sikerhez

Újabb súlyos sérülést szenvedett napjaink egyik legjobb női downhill-versenyzője, Tahnée Seagrave.

 

Csupasport magazin: Csécsei Zoltán egy nagy bödön zsíron élt

A Spartathlon-második Csécsei Zoltánt látogattuk meg otthonában. A beszélgetés során kiderült, hogy mínusz nyolcvanezer forinttal indult el a nagybetűs életbe, és sokáig zsíros kenyéren élt. Kedvesét egy versenyen ismert meg, ma pedig már a futás mellett a rugózás is az élete része.

Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

Edzés közben súlyos sérüléseket szenvedett napjaink egyik legjobb női mountain bike-versenyzője, Tahnée Seagrave. A huszonnégy éves brit hölgy tavaly downhill kategóriában ezüstérmes lett a UCI mountain bike-világbajnokságon, nagy reményekkel vágott tehát neki az idei szezonnak, ám nem sokkal az első, márciusi verseny előtt eltört a lába, elmozdult a bokája, emellett szalagsérüléseket is szenvedett.

Egyelőre nem tudni, mennyi időt kell kihagynia, de érthető módon elkeseredett, miután a tavalyi vállsérülése után ismét kidőlt. Az biztos, hogy nem lehet ott a március 21-én és 22-én rendezendő portugál versenyen, és valószínűleg több hónapos kényszerpihenő áll előtte.

„Leírhatatlan, hogy érzem most magam – írta az Instagramján. – Elmozdult boka, törött láb, szalagszakadások, és a többi. Ez is része a játéknak, és néha meg kell békélned ezekkel a szarságokkal. Néha sajnos többször is. De az igazán jó játékosoknak nincs szükségük jó lapokra.”

Nos, neki egyelőre „nem osztottak jó lapokat”, legalábbis az elmúlt egy-két évben nem volt szerencséje. Tavaly júniusban az egyik versenyen szenvedett súlyos vállsérülést, miután nekicsapódott az egyik sziklának. Mint mondta, egyből sejtette, hogy nagy a baj, és pokoli fájdalmai voltak, a legnehezebb mégis az volt, ahogy tehetetlenül nézte, amint a többiek versenyeznek.

A versenyzés éltet, ezért dolgozom, így nem könnyű otthon ülve nézni a többieket – mondta egy tavalyi interjúban. – Sokan nem kedvelik a versenyzés előtti pillanatokat, a feszültséget, én viszont imádom. A bemelegítés során már nagyon izgatott vagyok, főleg, ha tudom, hogy tökéletesen felkészültem, és mindent megtettem azért, hogy én legyek a leggyorsabb.”

„Tudom, ha ideges és izgatott vagyok, akkor általában valami jó történik utána. Van rajtam egy bekapcsoló gomb, ami csak nagy nyomás alatt működik.”

Furcsa módon egyébként azt vallja, ha rosszul mennek a dolgok, akkor „virágzik” igazán, amit azzal magyaráz, hogy a nehéz időszakban az embernek csökkennek az elvárásai, és általában épp akkor jönnek a győzelmek, amikor kevésbé görcsöl miatta. Érdekes meglátás, de lehet benne igazság.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.