BMX-szel az utca a játszótér

A világ talán legkreatívabb bringásának tartják az amerikai BMX-est, aki zseniális trükköket mutat be az utcákon, tereken, különböző tereptárgyakon, amiről több videó is készült már.

Tim Knoll okkal mondhatja, hogy az egész világ egy nagy játszótér. A 34 esztendős BMX-es gyakorlatilag bárhol képes bemutatni trükkjeit, és különleges mutatványai során bátran használja a tereptárgyakat, akár korlátokat, lépcsőket vagy éppen a házak falát, de autó, kosárpalánk, illetve villanyoszlop segítségével is trükközött már – ezt a videóját több mint 8.5 millióan nézték meg

 

 

Az amerikai bringást a legkreatívabb BMX-esként tartják számon. Gyakorlatilag a parkourt ötvözi a kerékpárral, s freestyle-ként emlegeti az általa bemutatott trükköket, amelyekben nem véletlenül található annyi akrobatikus elem.

„Mielőtt elkezdtem ezt a fajta stílust, hét és tizenhárom éves korom között tornáztam, a középiskolában pedig búvárkodtam – kezdte Tim Knoll a redbull.com oldalon olvasható interjújában, és egy berlini forgatás kapcsán a trükkökről is beszélt. – Emellett a házunk udvarán lévő trambulinon is sok időt töltöttem. Amikor eszembe jut egy új trükk, felpattanok a biciklire, és megpróbálom megcsinálni, nem bonyolítom túl. Ha izgulok, sisakot, fogvédőt, térdvédőt veszek fel.”

 

 

Tim Knoll főleg a 2010-es évek első felében volt aktív, továbbá emlékezetes a 2016-ban Barcelonában készített kisfilmje is, az utóbbi időben azonban kevesebb videóját láthatjuk a közösségi felületeken. A nyáron feleségül vette barátnőjét, még tavaly decemberben pedig a Red Bull készített vele egy újabb összeállítást.

 

 

„A különleges stílust képviselő kerékpárosok motiválnak, a BMX-videók mellett korcsolyát és parkourt nézek, inspirálnak, szórakoztatnak és motiválnak – mondta, és a fiatalokra, a fiatalságára is kitért. – Mindig az egyszerűbb trükkökkel kell kezdeni és kis lépésekben haladni. Először csak a járdáról ugorjanak le az útra, aztán lehet magasabb helyeket keresni. Minél tapasztaltabbak leszünk, annál jobb trükköket hajthatunk végre. No meg legyünk türelmesek. Tizenöt éves koromtól nyolc éven keresztül a flatland szakágban versenyeztem, utána kezdtem el ötvözni a freestyle-trükköket, s egyre több különleges elemet kipróbálni.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.