Bűnözőkkel harcol a bringások rocksztárja

Vittorio Brumotti nem hétköznapi figura. Az olasz kerékpáros több száz méter magas, keskeny épületeken egyensúlyozik, emellett álruhában nehézfiúkat buktat le – egyelőre mindkettőt megúszta súlyosabb sérülés nélkül.

Vittorio Brumottit nem véletlenül tartják a kerékpárosok rocksztárjának. A 39 éves olasz kerékpáros egészen hajmeresztő, mi több, életveszélyes mutatványokkal szórakoztatja önmagát és rajongóit. És ebben az esetben az „életveszélyes” jelző valóban szó szerint értendő.

Legutóbb a 120 méter magas frankfurti Henninger-torony erkélyének keskeny peremén gurult végig, de kerékpározott már a coloradói Grand Canyon szikláin, és több hídon is, amelyeken bizony elég lett volna egyetlen rossz mozdulat, egyetlen figyelmetlenség, és a zuhanásban egész biztosan életét vesztette volna.

Brumotti frankfurti kalandjai

De vajon mi vesz rá egy csaknem negyvenéves embert ekkora őrültségre?

„Amikor a legmagasabb épületeken kerékpározom, az édesapámra és az édesanyámra gondolok, értük aggódom, és utána is őket hívom először. Mindennap átélek veszélyes helyzeteket. Volt, hogy egy híd tetején egyensúlyozva nagyon erős szél fújt, balra négy métert zuhanhattam volna, jobbra százat. Engem az adrenalin motivál, ez a világ legjobb érzése, adrenalin nélkül nekem nem élet az élet” – mondta.

Nos, neki tényleg elhisszük. Mert nem elég, hogy a kerékpárjával több száz méter magasan egyensúlyoz, a munkájában is előszeretettel kísérti a sorsot. Megtörtént, hogy egy televíziós csatorna riportereként egy riportsorozat keretében rejtett kamerás felvételeket készített kábítószerben utazó bűnözőkről, nehézfiúkról, s emiatt elég sokszor került bajba.

Volt, hogy a rendőrség egy golyó ütötte lyukat talált a kocsiján. Igaz, ő különösebben nem aggódik, az autója golyóálló, és eddig megúszta nagyobb incidens nélkül.

„Én sportember vagyok, a sport az én kábítószerem, ez az én kokainom. Meg akarom állítani a rohadt drogokat” – vallja.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.