Egy konditeremben Chris Froome-mal

A Movistar és az Ineos kerékpárcsapat is szívesen készül az andorrai Pas de la Casában, amely Európa egyik legmagasabban fekvő települése, nem mellesleg a Grandvalira síközpont része.

Igazi kis álomvilágba téved az utazó, amikor Pas de la Casába ér.

Persze a Pireneusok szívében, Andorrában fekvő kis településen sem hagyhatjuk magunk mögött a valóságot. Mindenki mindenhol maszkot visel, a boltba nem lehet bemenni addig, amíg nem fertőtlenítettük a kezünket, a kávét pedig mindenütt kizárólag elvitelre kérhetjük, az éttermek csupán este hét után nyithatnak ki.

Ugyanakkor a sífelszerelést áruló boltok várják az érdeklődőket, mint ahogyan a pályák egy-egy kisebb, alsó szakaszán is látni néhány embert, aki gyakorol.

A hely különlegessége, hogy Európa egyik legmagasabban fekvő lakott települése, 2150 méteren található szállodákkal, boltokkal és sportközponttal.

Futókönyv mellé futóöv!
Olvasóink közül már nagyon sokan találkoztak Futóarcok című könyvünkkel. Karácsonyi ajándéknak is jó választás lehet a több mint harminc remek magyar szabadidős futót bemutató kemény fedeles kötet, amelyet most a bolti árhoz képest 30 százalékos kedvezménnyel lehet megrendelni, ráadásul minden könyvhöz egy világító futóövet is ajándékba adunk.

A síközpont a Grandvalira része. A hegyek többnyire hóval fedettek, csak néhol kandikál ki a kopár felület a fehér takaró alól. Noha a környező országokban, Franciaországban és Spanyolországban is egyre szigorúbbak a korlátozások, az alacsonyabb adók miatt vásárlók tömegeit vonzó, illetve a turizmusból élő országban a jelek szerint nem mondanak le a síszezonról sem.

A hely azonban nemcsak télen „kívánatos”, egész évben látogatják, például a kerékpárosok.

Az említett pazar fekvésnek köszönhetően közel van két, a világ legnagyobb presztízsű országúti kerékpárversenyének otthont adó ország. Az első számú viadal a francia Tour de France, a másik a napokban is zajló spanyol Vuelta a Espana. A korábbi években a Vueltának vezetett is a közelben szakasza. A nagy háromhetesekre, illetve egyéb versenyekre készülő kerékpárosoknak mindenesetre a terep maga a paradicsom a három ország változatos hegyeivel, kihívásaival, tüdőszaggató emelkedőivel.

A két sztárcsapat, az Ineos és a Movistar például rendszeresen tér vissza a Pic Maia nevű, 2408 méteren fekvő hotelbe, ahol ott jártunkkor néhány ineosos kiegészítő pihent is a raktárban. Ugyanakkor megfordult itt a Bahrain-McLaren is. Például itt készült a 2019-es a Giro d’Italián győztes, a most zajló Vueltán jelenleg összetett második ecuadori Richard Carapaz is.

A helyi sportközpontban sok sportág (a teljesség igénye nélkül van kézi-, kosár-, röplabdapálya, cselgáncstatami, úszómedence, mászófal) űzhető, a Center Esportiuban mostanság a spanyol úszóválogatott egy része – a világbajnoki bronzérmes Jessica Vall-lal – edz, ráadásul az idén is itt készült a Tourt végül kihagyó Chris Froome.

A brit kerékpárikon nem különcködött, mint Jordi Olcina, a sportközpont vezetője elmondta, ugyanabban a konditeremben edzett, ahol a helyiek. Képzeljük el, hogy a bérletünket akarjuk használni, és a mellettünk lévő gépen Chris Froome dolgozik…

Forrás: Centre Esportiu de El Pas de La Casa

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.