Elmaradt a sárdagasztás

A cyclocross Magyar Kupa-sorozat idei utolsó állomását rendezték vasárnap a kőbányai Sportligetben, ahol 26 korcsoport 220 bringása küzdött meg egymással a ragyogó napsütésben.

Az időjárás szerencsére megkímélte a 13. Kőbányai Bringapark-kupán induló terepkerékpárosokat, akik az ilyenkor megszokott csípős hideg, sár és hó helyett verőfényes napsütésben vághattak neki a versenynek az átalakított pályán. Mint arról korábban írtunk, a rendezők gyors, izgalmas és technikás nyomvonalat terveztek a Magyar Kupa-sorozat idei utolsó állomására.

„Le a kalappal a szervezők előtt, magas színvonalú pályát építettek – nyilatkozta a csupasport.hu-nak Cser Gábor szövetségi kapitány. – A rajt-cél terület sokkal szélesebb lett, igazi technikás, jó ritmusú erőpálya, amely nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lenne.”

Minden a kicsikkel kezdődött: a jövő terepkerékpárosai egy rövidebb, 440 méter hosszú pályán bizonyították rátermettségüket. „Jó volt látni, milyen komolyan veszik. Ebben a korban a lelkesedés a legfontosabb, hogy ki az igazi tehetség, csak később, tizenöt éves kor felett derül ki” – mondta a szakember.

Ezt követően a hobbikerékpárosok vették birtokukba a terepet, majd a különböző utánpótlás-korosztályok képviselői következtek. Tizenöt éves kor felett az indulóknak már a nagy kört (3.5 kilométer) kellett teljesíteniük, amely 40 méter szintkülönbséget foglalt magában.

Mire a délutáni U23-as, felnőtt- és mastersfutamokra sor került, elbújt a nap, a pálya azonban járhatóbbá vált, hiszen a bringások addigra jól kitaposták a nyomvonalat.

A felnőtt férfiak kategóriájában a többszörös magyar bajnok Búr Zsolt ellenállhatatlan volt, bár némiképp megkönnyítette a dolgát, hogy nagy riválisa, Vas Balázs sérülés miatt nem indulhatott a versenyen.

„Senkit sem lepett meg, hogy ő nyerte meg a versenyt. Mivel kitűnő formában van, biztos voltam benne, hogy csakis ő lehet a győztes. Végig jól bírta az iramot, talán ez döntött a javára” – értékelt Cser Gábor.

A szövetségi kapitány így foglalta össze a Magyar Kupa-sorozat tapasztalatait. „A sorozaton résztvevők szerint a miskolci, a várgesztesi és a kőbányai helyszín kiemelkedő volt, mind a pályák, mind a lebonyolítás tekintetében. Nagyon jók voltak a kísérőrendezvények, a kerékpárosoknak pedig lehetőségük volt lezuhanyozni és átöltözni a futamokat követően. Azt szeretnénk elérni, hogy jövőre minél több ilyen helyszínen rendezhessünk Magyar Kupa-futamokat.”

EREDMÉNYEK

Férfiak
1. Búr Zsolt (Vialand Racing Team) 7 kör, 54:28
2. Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) 7 kör, 55:47
3. Rózsa Balázs (Team Differdange) 7 kör, 57:24

Nők
1. Salome Bondor (Nomad Merida CST) 3 kör, 30:21
2. Péteri Niké (Fehérbike Kerékpáros SE) 3 kör, 31:00
3. László Tamara Bianka (KSI) 3 kör, 31:45

A további eredmények itt tekinthetőek meg: bringasport.hu

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.